Κυριακή, Ιουνίου 12, 2016

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ.

Δεν θα διαφωνήσουμε, ποιοι είμαστε άλλωστε εμείς, με την σιωπή του πρώην πρωθυπουργου Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο σε όλα και στην σιωπή, υπάρχουν όρια, αλλιώς η σιωπή ως μέγα όπλο...ομιλίας, απαξιώνεται.

Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για τον τόπο. Αλλά και για την μεγάλη παράταξη, της Νέας Δημοκρατίας. Και τα δυο, πάνε κατά διαόλου. Και το χρέος απέναντι στην μεγάλη παράταξη, που η ιδεολογία της αλλοιώνεται καθημερινά και κινδυνεύει να φθάσει στα όρια της Πολιτικής Άνοιξης, του Αντωνάκη, είναι ....
μεγάλο και καθημερινό.

Άλλο ο σεβασμός , απέναντι σε εκλεγμένα -έστω και με αυτόν τον τρόπο- όργανα και προέδρους κομμάτων και άλλο να μην σέβεται ο εκλεγείς, ιστορία, ιδεολογία και αρχές και να επιθυμεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Δεν είναι υπονομευτής, αυτός που στηρίζει αρχές και ιδεολογία και επισημαίνει λάθη και παραλείψεις. Καθοδηγεί, προειδοποιεί, κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου.

Και πιστεύουμε ξεκάθαρα, ότι αυτό είναι το χρέος, αυτήν την στιγμή, του Κώστα Καραμανλή.

Θυμίζουμε: Η παρέμβαση κύκλων του, υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον έφερε πρώτο, στον πρώτο γύρο.

Ο συνασπισμός ετερόκλητων και ξενών προς την Νέα Δημοκρατία στοιχείων, τον έφερε στην δεύτερη θέση, με ελάχιστη διαφορά, κάτι που δεν θα συνέβαινε, εάν υπήρχε έστω και ...παρέμβαση, πάλι, κύκλων του Καραμανλή.

Η ιστορία μιας παράταξης, δεν γράφεται μόνον από τους έχοντες την ευθύνη, αλλά και από εκείνους που σέβονται την ιστορία της και τις αρχές της. Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφει την μαύρη βίβλο,της Νέας Δημοκρατίας.

Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη, να τον σταματήσουν. Με την σιωπή, δεν κατανοούμε πως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο. Η σιωπή ...μιλά έως ένα όριο. Από εκεί και πέρα, την ερμηνεύει ο ιστορικός του μέλλοντος. Που δεν θα είναι και τόσο επιεικής...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου