Κυριακή, Ιουνίου 19, 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΟΑΚΙΝ ΑΛΜΟΥΝΙΑ


(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

Η απάντησή μας στη συνέντευξη του Χοακίν Αλμούνια
Δυστυχώς για εσάς, κύριε αντιπρόεδρε της Κομισιόν, οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου! Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια που ακολούθησαν....
την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, η μνήμη μας έχει ιδιαιτέρως οξυνθεί, λόγω του ότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας, θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν στη μάχη που έδωσε ο Κ. Καραμανλής είχε μαζί του, τόσο σύσσωμη την τότε αντιπολίτευση, όσο και τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε ένα από τα οποία δίνετε συνέντευξη και εκσφεντονίζετε ανυπόστατες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Καραμανλή!.Δείτε περισσότερα

Η απάντησή μας στη συνέντευξη του Χοακίν Αλμούνια


Δυστυχώς για εσάς, κύριε αντιπρόεδρε της Κομισιόν, οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου! Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια που ακολούθησαν την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, η μνήμη μας έχει ιδιαιτέρως οξυνθεί, λόγω του ότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας, θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν στη μάχη που έδωσε ο Κ. Καραμανλής είχε μαζί του, τόσο σύσσωμη την τότε αντιπολίτευση, όσο και τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε ένα από τα οποία δίνετε συνέντευξη και εκσφεντονίζετε ανυπόστατες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Καραμανλή!

Στη σελίδα μας, που σημειωτέον, διαβάζεται πολύ περισσότερο από τα μέσα της διαπλοκής, τα οποία πληρώνουν βαρύ τίμημα για το ρόλο που έπαιξαν ενάντια στην ίδια την Πατρίδα μας, καθώς ο Έλληνας πολίτης τους έχει γυρίσει την πλάτη!

Στο διά ταύτα τώρα, αγαπητέ κύριε!

Στη συνέντευξή σας αναφέρετε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έπραξε τίποτε για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της κρίσης!

Ψεύδεστε, κύριε, καθώς ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής από το 2008 ενημέρωσε μέσω τηλεοπτικών διαγγελμάτων τον ελληνικό λαό, ενημέρωνε διαρκώς τη Βουλή των Ελλήνων, ζήτησε συναίνεση από τα πολιτικά κόμματα, τα οποία αρνήθηκαν να στηρίξουν τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και έβγαιναν στους δρόμους σε κάθε μεταρρύθμιση της τότε κυβέρνησης!

Ο ίδιος ο τότε υπουργός των Οικονομικών, κ. Γ. Παπαθανασίου, γράφει για εκείνη την περίοδο:

Το Μάρτιο του 2009 ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Κ. Καραμανλής απηύθυνε πρόσκληση προς τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, να παραμεριστούν οι στείρες αντιπαραθέσεις για να επιτευχθεί μια ευρύτερη συνεννόηση στα αυτονόητα.

Ο κ. Καραμανλής προειδοποίησε για τους κινδύνους που διαγράφονταν εξαιτίας της διεθνούς κρίσης και του υπέρογκου δημόσιου χρέους της χώρας. Και πρότεινε ένα πλαίσιο συνεννόησης με βάση τα εξής έξι σημεία:

Τήρηση των κανόνων της ΕΕ, αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους, σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με κεντρικό εργαλείο τον περιορισμό των δαπανών, σεβασμό των ορίων που θέτουν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, στοχευμένες δράσεις για ανάπτυξη και κοινωνική προστασία, αυτοσυγκράτηση από τα κόμματα και τα συνδικάτα. Δυστυχώς, η απάντηση ήταν «όχι σε όλα».

Αυτό ήταν το κλίμα εκείνης της περιόδου.

25 Σε αυτό το περιβάλλον:

• Φροντίσαμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας το συντομότερο δυνατόν. Το ΠΑΣΟΚ ήθελε τότε να πάμε αργά. Το ίδιο άλλωστε έκανε και ως κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα όμως ήταν, ότι εμείς πετύχαμε να ολοκληρώσουμε το δανειακό πρόγραμμα, παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Δανειστήκαμε μάλιστα με μέσο σταθμικό επιτόκιο 4%, την εποχή που η διεθνής κρίση κορυφωνόταν. Και ενώ, επαναλαμβάνω, οι δανειακές ανάγκες ήταν κατά 12 δισ. μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές του 2010.

• Καταφέραμε, όχι μόνο να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες, αλλά αφήσαμε και αποθεματικό, το λεγόμενο «μαξιλάρι», το οποίο επέτρεψε στη σημερινή κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις φουσκωμένες δαπάνες της το 2009, χωρίς ανάγκη για πρόσθετο δανεισμό. Ακόμη και για το πρόγραμμα δανεισμού, το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα απέναντί μας.

• Ανακοινώσαμε τρεις φορές μέσα στο 2009 δέσμες μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος. Στις 5 Φεβρουαρίου, στις 18 Μαρτίου και στις 25 Ιουνίου.

Ήταν μέτρα δυσάρεστα, αλλά αναγκαία.

Κάθε φορά το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου και η κ. Κατσέλη, μας κατηγορούσαν ότι σε περίοδο κρίσης, αντί να αυξήσουμε τις δαπάνες λαμβάναμε περιοριστικά μέτρα.

• Στηρίξαμε την πραγματική οικονομία, με μέτρα για την οικοδομή, την αγορά αυτοκινήτου, τον τουρισμό, τις εξαγωγές. Εφαρμόσαμε ειδικό πρόγραμμα ύψους 1,05 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου, των υπηρεσιών και του franchise. Φροντίσαμε επίσης για την αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης και θετικής ψυχολογίας, στοιχεία που είναι απαραίτητα για να κινηθεί η οικονομία.

• Διευκολύναμε τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, με χαμηλότοκα δάνεια.

• Θεσπίσαμε και εφαρμόσαμε το πρόγραμμα των 28 δισ. για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, το οποίο προκάλεσε πληθώρα συκοφαντικών επιθέσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Για να έλθει τώρα ως κυβέρνηση, όχι μόνο να παρατείνει την εφαρμογή του, χωρίς να αλλάξει ούτε μια λέξη στο νόμο, αλλά και να εφαρμόσει άλλο ένα πρόγραμμα στήριξης του τραπεζικού συστήματος ύψους 25 δισ.

Μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2009 για τον περιορισμό του ελλείμματος 5 Φεβρουαρίου 2009

• Αύξηση του συντελεστή φορολογίας στα τσιγάρα, από 75% σε 80%, και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά και τη μπίρα, κατά 20%.

• Περικοπή των ελαστικών δαπανών, με μείωση 10% των ορίων πληρωμών όλων των κωδικών, με εξαίρεση αμοιβές για μισθούς, επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

• Μείωση κατά 10% των δαπανών για συμβάσεις (έργου και ορισμένου χρόνου) στον δημόσιο τομέα. • Πλαφόν στο ύψος του μισθού του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου για τους μισθούς που λαμβάνουν οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εξαίρεση τις ΔΕΚΟ (ισχύουν άλλοι περιορισμοί με βάση το νόμο για τις ΔΕΚΟ) και τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Περιορισμός του αριθμού των μελών ΔΣ σε 9.

• Κατάργηση των δύο θέσεων (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) και ενοποίησή τους σε μία.

• Προετοιμασία για την ενιαία αρχή πληρωμών στο Δημόσιο. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε το καλοκαίρι.

18 Μαρτίου 2009

• Πάγωμα μισθών στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ για όσους εισέπρατταν πάνω από 1.700 ευρώ το μήνα. Εισοδηματική ενίσχυση 500 ευρώ σε υπαλλήλους με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ και 300 ευρώ για μισθωτούς με μηνιαίο εισόδημα από 1.500 ως 1.700 ευρώ. •

Πάγωμα των συντάξεων πάνω από 1.100 ευρώ. Έκτακτο οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ σε συνταξιούχους έως και 800 ευρώ, βοήθημα 300 ευρώ σε συνταξιούχους από 800 ως 1.100 ευρώ και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ

• Έκτακτη εισφορά σε όσους δήλωσαν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ.

• Μείωση 5 % στο μισθό των βουλευτών

25 Ιουνίου 2009

• Τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 μέτρων.

• Εφάπαξ έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή του τέλους κυκλοφορίας.

• Ετήσιος ειδικός φόρος στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (πάνω από 1.900 κ.εκ.)

• Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη βενζίνη, από 359 ευρώ σε 410 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά ανά λίτρο).

• Αύξηση των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Επιβολή τέλους 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά.

• Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στα κέρδη από λαχεία, και στοιχήματα. Φόρος 10% στα ιπποδρομιακά στοιχήματα, που δεν φορολογούνταν, και αύξηση σε 10% του φόρου στα κέρδη των παιχνιδιών που φορολογούνταν με 5%.

• Τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.

• Απαλλαγή από το φορολογητέο εισόδημα του συνόλου των δαπανών που καταβάλλονται σε γιατρούς και δικηγόρους.

• Μέτρα για τις ενδοομιλικές συναλλαγές (transfer pricing) και την υποκεφαλαιοδότηση (thin capitalization) των επιχειρήσεων, με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη συγκράτηση των τιμών.

http://www.papathanassiou.gr/numbers.pdf

Να σας θυμίσουμε, κύριε Αλμούνια, ότι εσείς ο ίδιος δηλώσατε :

ΧΟΑΚΙΜ ΑΛΜΟΥΝΙΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009: “Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ.Παπανδρέου είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας.”

Είναι, λοιπόν, περίεργο, που αντί να εκτοξεύετε ψευδείς κατηγορίες για την κυβέρνηση Καραμανλή, δε θέτετε προ των ευθυνών της τη μετέπειτα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, η οποία και γνώριζε και δεν έπραξε τίποτε, μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας!

Τα ίδια τα στελέχη του τότε ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μας:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: “Είπαμε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν.”

ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ : “Είχα πει στον Γ Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 2009 ότι το έλλειμμα, ήδη, είναι διψήφιο με δυναμική ανόδου, και δεν ξέρουμε το χρέος. Άρα του είπα, επί λέξη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα κληθούμε να κυβερνήσουμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε και τις στρατηγικές μας και τις πολιτικές μας. Να μην υιοθετούμε αιτήματα, να μην υιοθετούμε εύκολες λύσεις.”

Αλλά και αυτά τα στοιχεία να μην υπήρχαν, κύριε Αλμούνια, υπάρχουν εκατομμύρια μάρτυρες, σύσσωμος ο ελληνικός λαός!

Και κάτι τελευταίο...

Όσον αφορά το ύψος του ελλείμματος του 2009 υπάρχουν καταγγελίες εκτός από πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και από στελέχη της ΝΔ, αλλά και τον ίδιο τον τ. πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά ότι τα οικονομικά στοιχεία αυτού του έτους αλλοιώθηκαν!

Ή δεν το ξέρετε ...



- See more at: http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/h-apanthsh-mas-sth-synenteyksh-toy-xoakin-almoynia#sthash.cm8CY3oA.dpuf
newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου