Τρίτη, Ιουνίου 28, 2016

Τρομοκρατική επίθεση στο Ατατούρκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (φωτό και βίντεο)

Άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ…
Πληροφορίες για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 40 τραυματίες από τουρκικά ΜΜΕ
Ανατινάχθηκαν οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά
Τέσσερις ένοπλοι στο αεροδρόμιο διέφυγαν
Η πτήση της Aegean για Αθήνα πρόλαβε και ....
αναχώρησε


Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ τηςΚωνσταντινούπολης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «ο δράστης αρχικά πυροβόλησε και στη συνέχεια ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος».





Πηγή: Reuters, RT, Mirror

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.


Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία δημοσιεύουν και μια φωτογραφία που δείχνει το συγκεκριμένο όπλο πεσμένο στο πάτωμα της εισόδου του αεροδρομίου, μετά την επίθεση...

Το όπλο του βομβιστή του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης



Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@Arikagassi

Δείτε βίντεο από την στιγμή της επίθεσης…

Έντρομος ο κόσμος τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις...

Τον πανικό που επικράτησε τις πρώτες στιγμές της έκρηξης δείχνουν δύο βίντεο που…
μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας…


Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν πριν λίγο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρει πως υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί, ενώ το υπ. Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νεκροί είναι και οι δύο δράστες, οι οποίοι πιθανότατα ήταν βομβιστές αυτοκτονίας που εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Οπως μεταδίδει ρεπόρτερ της Haberturk περίπου 40 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.



Οι δράστες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Telegraph την ώρα που έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ με τους αστυνομικούς να ανδραποδίσουν τα πυρά.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, γνωστοποίησε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Ένας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.


Την ίδια ώρα ένας Τούρκος αξιωματούχος όπως και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες ήταν δύο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Σύμφωνα με το Τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 4 ένοπλοι προσπάθησαν να διαφυγουν μετά τις εκρήξεις απο τον τερματικό σταθμό, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι πυροβολισμόι ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης.

Αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για πάνω από 15 νεκρούς.Η πτήση της Aegean για Αθήνα πρόλαβε και αναχώρησε κανονικά από Κωνσταντινούπολη.













Το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους. Στο Ατατούρκ δεν γίνονται προσαπογειώσεις αεροσκαφών αυτή την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου