Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ..ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ; ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ...

Συναντήσεις γίνονται. Και γίνονται γνωστές.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιώκει να δημιουργήσει μία άλλη Νέα Δημοκρατία. Το τραγικό της υποθέσεως είναι ότι για να απεγκλωβισθεί από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και τις κατά πλειοψηφία Καραμανλικές τάσεις στην Νέα Δημοκρατία, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα έκτρωμα. Με μια αδύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, που δεν διαθέτει φωνή, ο Κυριάκος είναι έτοιμος να φέρει τον Λοβέρδο, τον Χρυσοχοΐδη και όποιον άλλον του... καθίσει, στις ζυμώσεις που ξεκίνησε, προκειμένου να επιτύχει τρομάρα του, την διεύρυνση του κόμματος.

Οι αντιδράσεις για τα ραντεβού, μεταξύ βαστάζων του Κούλη και σκελετών από τις ντουλάπες του ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού και άλλων τινών περιπτέρων, είναι αρκετές και συζητούνται μεταξύ βουλευτών και στελεχών. Ωστόσο, επειδή γίνονται γνωστές και στον Κυριάκο, ο τελευταίος διστάζει να κάνει την τελική προσέγγιση -με ανταλλάγματα φυσικά, αφού οι "πελάτες" δεν θα έλθουν έτσι-αφού γνωρίζει ότι έτσι επισήμως κηρύσσει την εσωκομματική κόντρα σε πολύ δύσκολους καιρούς.

Η άποψή του όμως αυτή, καταδεικνύει σαφώς ότι ο Κυριάκος θέλει το κόμμα, ακόμη κι αν αυτό φθάσει σε μονοψήφιο νούμερο, ακόμα κι αν δεν θέλγει πλέον ψηφοφόρους, ακόμη κι αν χάσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι σαν...Σαμαράς δηλαδή, τον οποίο τελευταία προσεγγίζει με διάφορα τερτίπια, για να του κρατά κλειστό το στόμα.

Το μείζον ζήτημα για την σωτηρία της παράταξης, είναι πότε ο Κυριάκος θα αποφασίσει το επόμενο βήμα και ποιος επιτέλους θα τον σταματήσει, πριν ολοκληρώσει την καταστροφή της ιστορικής παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου