Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016

Πλήγμα οι φόροι για τη συνδρομητική τηλεόραση...


Στην επιβολή φορολογίας από 1η Ιουνίου, που αποτελεί πλήγμα για τη συνδρομητική τηλεόραση, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Bloomberg...
ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος. Η νέα φορολογία προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού δεν αγγίζει τους εξωχώριους ανταγωνιστές. «Η μάχη απέναντι σε ανταγωνιστές, όπως το Netflix, γίνεται ακόμα πιο σκληρή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτό που συμβαίνει στη συνδρομητική τηλεόραση είναι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στην τουριστική βιομηχανία, τα στελέχη της οποίας υποστηρίζουν ότι υπόκεινται σε βαρύτατους φόρους, χωρίς αυτό να ισχύει για τις εταιρείες που παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως η Airbnb.
Η Forthnet, πέραν της συνδρομής, χρεώνει επιπλέον 6,2 ευρώ τον μήνα λόγω των φόρων. Αντίθετα, ένας συνδρομητής του Netflix δεν έχει επιπλέον κόστος και η συνδρομή του είναι μόνο 7,99 ευρώ τον μήνα για τις βασικές υπηρεσίες ή 11,9 ευρώ για προνομιακές προσφορές. Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρεία χρεώνει τους συνδρομητές με έναν φόρο επί των πωλήσεων, τον οποίο καταβάλλει στο ελληνικό κράτος.

Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο Bloomberg, υποστήριξε ότι το Netflix δεν παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες με τις αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες και ότι εφόσον δεν έχει την έδρα του στην Ελλάδα δεν μπορεί να φορολογηθεί το ίδιο.

typologies.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου