Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

Η σχολική εκδρομή του κ. Φίλη...


Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εγκατέλειψε για λίγο τους «Παραιτηθείτε» και έκανε μια εκδρομούλα σε δημοτικό σχολείο...

στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους πιτσιρικάδες του σχολείου αλλά και τους δασκάλους τους για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, άκουσε τις προτάσεις των μαθητών και τις προτάσεις των καθηγητών (που τον υποδέχθηκαν με τα σχολικά βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς ανά χείρας) και είπε τα δικά του: Οτι η πρωινή προσευχή παύει να είναι υποχρεωτική και θα αποφασίζει η διεύθυνση του σχολείου κάθε πότε τα παιδιά θα πρέπει να προσεύχονται. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τις παρελάσεις. Δεν πάνε να θέλουν οι μαθητές να παρελάσουν ή να προσευχηθούν; Εάν δεν το αποφασίσει η διεύθυνση παρέλαση ή προσευχή δεν έχει.
Εγινε και η καθιερωμένη ερώτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών, υποσχόμενος για άλλη μια φορά ότι θα το αλλάξει. Οι καθηγητές παραπονέθηκαν ότι στο βιβλίο των Μαθηματικών της πέμπτης Δημοτικού οι ασκήσεις δεν λύνονται και αυτός τους υποσχέθηκε ότι το περιεχόμενο του βιβλίου θα το ξαναδεί τον Σεπτέμβριο. Εφυγε ευχαριστημένος παρότι οι πιτσιρικάδες ήθελαν να του τραγουδήσουν ρυθμικά το «επεράσαμε όμορφα, όμορφα».

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου