Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016

Ο από μηχανής Άδωνις...

Άναψε το πληκτρολόγιο όσων κρύβονται κάτω από το δυσοίωνο «Παραιτηθείτε» για να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με κόμματα, χρώματα, και συνδικάτα. Ποιος αποκάλυψε ότι είναι δικά τους παιδιά; Ποιος τα διεκδικεί μάλιστα δημοσίως, όχι απλώς ως δικά τους, αλλά ως...
δικά του; Γαλάζια, αλλά με μαύρες ρίγες; Ο Άδωνις! Που προσέδωσε με την επιχειρηματολογία του επί του προκειμένου και νέα διάσταση στον αγαπημένο του ρόλο του ψυχαγωγού. Διότι τα κουλά ότι θα πάει στο Σύνταγμα με τα μαύρα συντάγματα ως απλός στρατιώτης, όχι ως στρατηγός του Κυριάκου, και λόγω Φίλη, όχι λόγω φιλίας με αβγά και φίδια, έβγαλαν, όσο να 'ναι, κάποιο γέλιο.

Τελικώς έχουν δίκιο οι καλοί χριστιανοί. Κανέναν δεν αφήνει ο Θεός έτσι, χωρίς να του στείλει κάποια εξ ουρανού βοήθεια την ώρα της ανάγκης του. Απόδειξη ότι ακόμα και στον άπιστο ΣΥΡΙΖΑ και την άθεη κυβέρνηση του Τσίπρα, του Παππά, του Φίλη και του μετακλητού Καρανίκα, έστειλε τον Άδωνι. Το θείον νέφος! Που δεν παραλείπει να παράγει καθημερινά την τοξική και ανθυγιεινή του ακτινοβολία και να διαλύει τις προπαγανδιστικές γραμμές της Ν.Δ. Κάνοντας κομμάτια και θρύψαλα όσα ο αρχηγός υποστηρίζει, διαφημίζει και προπαγανδίζει. Αν ήμασταν ειλικρινείς και όχι ιδεοληπτικοί, εμείς οι αριστεροί θα έπρεπε να τον αποκαλούμε: Ο από μηχανής Άδωνις.

Τόσο πολύ; Τόσο πολύ, ναι. Διότι, δείτε: Ξοδεύει χρόνο, χρήμα και όση φαιά ουσία διαθέτει ο Μητσοτάκης για να πείσει, για παράδειγμα, ότι η Ν.Δ. είναι σοβαρό κόμμα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος είναι η ζώσα απόδειξη ότι λέει ανοησίες και ψέματα; Ο Άδωνις! Σκίζεται ο Μητσοτάκης να εμφανιστεί ως μετριοπαθής κεντρώος, απόγονος του Παπαναστασίου. Ποιος του σκίζει το κεντρώο καλτσόν; Πάλι ο Άδωνις! Τρέχει ο Μητσοτάκης να αποδείξει ότι είναι δημοκράτης, σε αντίθεση με τον Τσίπρα. Ποιος τον διαψεύδει με τις γκριμάτσες, τα φωνήεντα -αυτά κι αν είναι!-, ακόμα και με τη χωρίστρα του; Πάντα ο Άδωνις!

Θέλετε και το τελευταίο; Άναψε το πληκτρολόγιο όσων κρύβονται κάτω από το δυσοίωνο «Παραιτηθείτε» για να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με κόμματα, χρώματα, και συνδικάτα. Ποιος αποκάλυψε ότι είναι δικά τους παιδιά; Ποιος τα διεκδικεί μάλιστα δημοσίως, όχι απλώς ως δικά τους, αλλά ως δικά του; Γαλάζια, αλλά με μαύρες ρίγες; Ο Άδωνις! Που προσέδωσε με την επιχειρηματολογία του επί του προκειμένου και νέα διάσταση στον αγαπημένο του ρόλο του ψυχαγωγού. Διότι τα κουλά ότι θα πάει στο Σύνταγμα με τα μαύρα συντάγματα ως απλός στρατιώτης, όχι ως στρατηγός του Κυριάκου, και λόγω Φίλη, όχι λόγω φιλίας με αβγά και φίδια, έβγαλαν, όσο να 'ναι, κάποιο γέλιο.

Ο Άδωνις, θα πείτε, μας φταίει; Όχι βέβαια. Απλώς ο Άδωνις είναι η ζωντανή απόδειξη του πώς, πόσο και τι σκέφτεται, όταν σκέφτεται, ο Μητσοτάκης. Αλλιώς δεν θα τον είχε υπαρχηγό του εν κραυγαίς και τυμπάνοις. Θυμάστε οι παλιοί το Κόκκινο Βιβλίο, που συνόψιζε τη σκέψη του Μάο; Ε, ο Κυριάκος δεν χρειάζεται κανένα βιβλίο, ούτε καν μονόφυλλο. Τη σκέψη του και τη σκέψη της Ν.Δ., όπως την έκανε, συνοψίζει ως φάτσα, χαμόγελο, λόγος, φωνήεντα, σύμφωνα, σύνδεσμοι, χρώματα κι αρώματα ο Άδωνις. Να τους έχει ο Θεός της Αριστεράς καλά και τους δύο...

Θανάσης Καρτερός

Πηγή:left.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου