Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα - Το bullying και ο μετανιωμένος 14χρονος


Αύριο η απολογία του 14χρονου για τη δολοφονία συμμαθητή του..
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ανήλικου για τους διαλόγους που είχε με το θύμα

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα, σχετική με τη φρικιαστική δολοφονία του 14χρονου, από τον ίδιο του τον φίλο. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο δράστης όσο και το θύμα αποχώρησαν μαζί -τα μεσάνυχτα του Σαββάτου- από το δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, όπου διασκέδαζαν ....με την υπόλοιπη παρέα τους, αλλά φαίνεται ότι είχε προηγηθεί νωρίτερα μεταξύ τους καβγάς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι ενώ τα δύο παιδιά περπατούσαν μαζί, ο δράστης, προφασίστηκε ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα και ανέβηκε στο σπίτι του λέγοντας του να τον περιμένει για να τα "βρουν".

Λίγα λεπτά μετά, επέστρεψε με το κουζινομάχαιρο σκοτώνοντας τον 14χρονο. Ο δικηγόρος του δράστη τονίζει ότι ο ανήλικος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του. Στο πλευρό του ανήλικου βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. και πρόθεση της οικογένείας του είναι να συνεχίσει να βρίσκεται υπό την παρακολούθηση παιδοψυχολόγου.

Τι αναφέρει ο ποινικός κώδικας

Ο Ποινικός Κώδικας, τονίζει ότι σε ανήλικους δράστες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (όπως ισχύει στην περίπτωση αυτή), δεν επιβάλλεται στο στάδιο της ανάκρισης το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Ο ανακριτής όμως μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα. Τα δικαστήρια που δικάζουν αυτές τις υποθέσεις είναι τα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Πηγές από το περιβάλλον του 14χρονου, πρόθεση των οικείων του είναι, μετά την ανάκριση, να εγκαταλείψει ο ανήλικος το σπίτι του, στη Γέφυρα, και να συνεχίσει τη ζωή του κοντά σε συγγενικό πρόσωπο, σε άλλη περιοχή.

Εν τω μεταξύ ο διεθυντής ασφαλείας Θεσσαλονίκης Νίκος Ζησιμόπουλος, σχολιάζοντας το έγκλημα έκανε λόγο για «δράμα που βιώνουν δύο οικογένειες»

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Η εισαγγελέας πρωτοδικών, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 14χρονου καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος. Επιπλέον μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει αύριο το πρωί ενώπιον της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος δράστης στην κατάθεσή του επεσήμανε πως υπέστη εκφοβισμό από τους συμμαθητές του και απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με «φόντο» την οικονομική κατάσταση της οικογενείας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι», ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου