Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2023

Εκλογές 2023: Εξελέγη η κορυφαία μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου – Η μάχη με τον καρκίνο και η σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της






Η Μαρία Πολύζου θα βρίσκεται στη νέα Βουλή. Η σπουδαία μαραθωνοδρόμος εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η κορυφαία μαραθωνοδρόμος και μεγάλη μαχήτρια της ζωής, Μαρία Πολύζου, εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα δώσει νέες μεγάλες μάχες, αυτή τη φορά στα έδρανα της Βουλής.




Η Μαρία Πολύζου έχει μία σπουδαία πορεία στον χώρο του αθλητισμού. Οι σημαντικότερες, όμως, μάχες, που έχει δώσει είναι απέναντι στην κακοποίηση, αλλά και απέναντι στον καρκίνο.
Η κακοποίηση από τον πατέρα της και η μάχη με τον καρκίνο

Η σπουδαία μαραθωνοδρόμος έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον πατέρα της σε μικρή ηλικία, αλλά και στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.




«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού και χρειάστηκε να κάνω 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες καθώς ο καρκίνος μου είχε προχωρήσει και χρειάστηκε να αφαιρεθούν 27 λεμφαδένες. Για αυτό λοιπόν πάνω απ’ όλα είναι η πρόληψη. Δεν δίστασα από την πρώτη στιγμή να μιλήσω ανοιχτά για τον καρκίνο, να σπάσουμε τα ταμπού. Ο καρκίνος μας αφορά όλους», είχε αναφέρει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βαλκανιονίκης και συγγραφέας στην εφημερίδα «One Time».

Η Μαρία Πολύζου είχε εξηγήσει και πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τον καρκίνο. «Όταν σου ανακοινώνει ο γιατρός τη λέξη “καρκίνος” είναι ένα σοκ. Πολύ γρήγορα όμως, μπήκα δυνατά στη μάχη με ένα και μοναδικό στόχο να τερματίσω νικήτρια της ζωής. Δεν σταμάτησα την άσκηση καθ’ όλη την διάρκεια των θεραπειών μου, η οποία είναι το καλύτερο παυσίπονο. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, πρέπει να μιλάμε».

Τέλος, η Μαρία Πολύζου είχε μιλήσει και για την κακοποίηση που είχε δεχτεί ως παιδί. «Όταν ήμουν 11 ετών, δέχτηκα από τον πατέρα μου σεξουαλική κακοποίηση. Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί νεαρής ηλικίας να τα καταφέρει να πατήσει στα πόδια του και να προχωρήσει και να φτάσει στις δικές του κορυφές. Η θέλησή μου για τη ζωή και η αγάπη για τα όνειρά μου, που ήθελα να πετύχω, μου έδιναν φτερά για να τα καταφέρω και να δω τη Μαρία, όπως εγώ την ονειρεύτηκα. Από την δική μου πια πλευρά τώρα, στέλνω το μήνυμα σε κάθε παιδί να τολμήσει να μιλήσει».
Τα σπουδαία επιτεύγματα της Μαρίας Πολύζου

Η Μαρία Πολύζου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1968. Υπήρξε σπουδαία αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, ενώ ήταν διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου (2007 – 2010) και πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού.

Η Μαρία Πολύζου είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε μαραθώνιο δρόμο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996 και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες.

Κατέχει μέχρι σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή και το πανελλήνιο ρεκόρ ημιμαραθωνίου δρόμου.

Συνολικά στην καριέρα της, η Μαρία Πολύζου κατέρριψε 14 πανελλήνια ρεκόρ, σε διάφορες αποστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου