Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Νέα Δημοκρατία: Οι νέες γαλάζιες υποψηφιότητες στη Β’ Αθηνών (ΟΝΟΜΑΤΑ)


Ο χάρτης της ΝΔ αλλάζει στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας

Του Σταύρου Παπαντωνίου

Μπορεί το ενδεχόμενο των εκλογών να μην είναι καθόλου κοντά με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει καθόλου τα γαλάζια στελέχη να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και οι συζητήσεις για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια ....
να είναι ανοιχτές. Το γεγονός εξάλλου ότι το πολιτικό σκηνικό εξακολουθεί να είναι πολύ ρευστό και ο χειμώνας που έρχεται να κρύβει πολλές δυσκολίες και παγίδες, κάνει και την ίδια την ηγεσία της ΝΔ, να αναζητά εκείνα τα πρόσωπα που θα είναι έτοιμα ακόμα και στην περίπτωση ενός εκλογικού αιφνιδιασμού. Παράλληλα ο στόχος είναι να μπει «νέο αίμα», τόσο ηλικιακά όσο και σε νοοτροπία που θα μπορέσει σε δεύτερο χρόνο να υλοποιήσει το πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέες υποψηφιότητες

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μελετά προσεκτικά ποια νέα στελέχη είναι εκείνα τα οποία μπορούν να βγουν μπροστά και να συμβολίσουν όχι μόνο την ηλικιακή ανανέωση αλλά και την ανάλογη πολιτική στροφή προς την «δημιουργική Ελλάδα». Ένα από αυτά τα στελέχη είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ και με έντονη δράση στον ιδιωτικό τομέα. Στα ψηφοδέλτια είναι πολύ πιθανόν να είναι και ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, ένας νέος άνθρωπος με αναφορές στα νότια προάστια.

Πολύ πιθανόν είναι να είναι υποψήφιος και ο Βασίλης Ξυπολιτάς, με καλές σπουδές στο εξωτερικό. Στις λίστες μπορεί να βρίσκεται και ο Τασος Γαιτάνης , γραμματέας τοπικής αυτοοδιοίκησης της ΝΔ και με καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του κόμματος. Σίγουρος για την Β’ Αθήνας είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Σάκης Ιωαννίδης, που το τελευταίο διάστημα οι μετοχές στο κομματικό «χρηματιστήριο» είναι πολύ ανεβασμένες μετά τις δύο συνεχόμενες πρωτιές στην Εκτελεστική Γραμματεία και την Πολιτική Επιτροπή. Παράλληλα ακούγεται και το όνομα του πρώην Δημάρχου Μελισσίων κ. Γραφάκου, αλλά και του Θάνου Πλεύρη, που έχει φλερτάρει πολλές φορές με την έδρα στην Α’ Αθήνας αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα της Ντολαπτσή Θεοτάκης, μεταγραφή από το Ποτάμι ενώ συζητιέται και η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Το ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας

Από τους εν ενεργεία βουλευτές είναι δεδομένο πως άπαντες και άπασες θα είναι εκ νέου στα ψηφοδέλτια, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για πρώην υπουργούς και κορυφαία μέλη κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Πηγαίνοντας στους πρώτους επιλαχόντες συναντούμε ονόματα τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι εκ νέου –αν θελήσουν οι ίδιοι- στα ψηφοδέλτια. Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Πάνο Παναγιωτόπουλο, Αργύρη Ντινόπουλο, αλλά και Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος έχει επιστρέψει στην δημοσιογραφία με δικό του ειδησεογραφικό site.

Το ίδιο ισχύει και για την Ζωή Ράπτη. Από τους υπόλοιπους υποψηφίους των προηγούμενων εκλογών φαίνεται πως θα είναι στα ψηφοδέλτια τόσο η κόρη της Φάνης Πάλλη Πετραλιά, Ντόρα Πάλλη, ο Άγης Βερούτης , με στενή σχέση με την ηγεσία της ΝΔ, ο Γιάννης Οικονόμου. Στα ψηφοδέλτια θα είναι εκ νέου ο Σωτήρης Ησαίας, στέλεχος της επιρροής του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και η Ιωάννα Γκελεστάθη. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, με πολύ καλές σχέσεις με την ηγετική ομάδα της ΝΔ και με ιδιαίτερη εμπειρία σε έναν τομέα που λείπει από την Νέα Δημοκρατία, την εκπαίδευση, καθώς είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού. Υποψήφια ξανά θα είναι και η ηθοποιός Κορίνα Δαμουλιάνου, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο Νίκος Κωστόπουλος που έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα. Στα ψηφοδέλτια των προηγούμενων εκλογών ήταν και ο Στάθης Σταθόπουλος. Ο δικηγόρος γνωρίζει άριστα την Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι γέννημα θρέμμα της παράταξης και είναι από τα στελέχη που μπορούν να σταθούν και στα Βόρεια και στα Δυτικά προάστια.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου