Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2016

ΤτΕ: Ο Στουρνάρας δεν είχε εισηγηθεί capital controls από τον Φεβρουάριο του 2015


«Δεν ισχύουν όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός»

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα

Διαψεύδουν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας είχε εισηγηθεί ....από τον Φεβρουάριο στην κυβέρνηση την επιβολή capital controls.

Όπως τονίζουν στο protothema.gr πηγές της ΤτΕ, δεν ισχύουν όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το βράδυ της Πέμπτης για τα περί επιστολής του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με σκοπό να επιβληθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Μάλιστα, διευκρινίζουν πως η ΤτΕ εισηγήθηκε capital controls μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, δηλαδή τον Ιούλιο.

Σημειώνεται πως στη συνέντευξη που παραχώρησε και αναφερόμενος στο θέμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, ο πρωθυπουργός είπε ότι διοικητής της ΤτΕ ζητούσε capital controls από τον Φεβρουάριο. Υποστήριξε επίσης ότι η επιλογή της κυβέρνησης δεν ήταν τα capital controls, αλλά η συμφωνία και πως στο δημοψήφισμα οι εταίροι είχαν υποσχεθεί ότι το πρόγραμμα θα παρατεινόταν για μία εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσει ο κόσμος με ηρεμία, όμως προχώρησαν σε ενέργειες, που «εκ των πραγμάτων μας ανάγκασαν να πάμε στα capital controls».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου