Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

Μόνο 20% τοις εκατό ενός Golf που αγοράζεται ως προϊόν της Volkswagen κατασκευάζεται στα εργοστάσια της

Iδού το πελατειακό κράτος της Γερμανίας


Ίσως θα άξιζε να βλέπαμε τα γεγονότα στη Γερμανία υπό το ίδιο πρίσμα με το οποίο τα εκεί ΜΜΕ συχνά παρουσιάζουν τα συμβάντα στην Ελλάδα. Στην πράξη όμως είναι αρκετά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Παρά του κιτρινισμού με τον οποίο τα εγχώρια μέσα περιγράφουν σκάνδαλα και σκανδαλάκια ...
στη χώρα μας, είναι άπιαστο όνειρο να διατυπωθεί μια είδηση με την ανάλογη γλώσσα όπως τη χρησιμοποιούν συχνά η BILD, το RTL ή λοιπά γερμανικά μέσα. Αλλά και χωρίς ίχνος κιτρινισμού γίνεται ηλίου φαεινότερο ότι στη Γερμανία υπάρχει το ίδιο, αν όχι χειρότερο πελατειακό κράτος από ό,τι στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα Γερμανία είσαι ό,τι δηλώνεις

Το μυθικό βιογραφικό μιας βουλευτίνας είναι τελικά παραμύθι. Η βουλευτής του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD είχε δηλώσει ότι ενώ σπούδαζε νομική και ακόμη και κατά τη διάρκεια της άσκησης της, κατάφερνε να είναι τόσο, επί δωδεκάωρου, ενεργή δημοτική σύμβουλος στο Essen όσο και ταυτόχρονα είτε στο Πανεπιστήμιο είτε στην υποχρεωτική άσκηση για την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στη δικηγορία. Μετά, όπως δήλωνε, μέχρι φέτος δούλευε ως δικηγόρος σε μεγάλες εταιρίες. Αν και το όνομα της δεν βρισκόταν στα μητρώα κανενός δικηγορικού συλλόγου, κανείς στο κόμμα δεν ήξερε – ή δεν ήθελε να γνωρίζει το ψέμα. Η εν λόγο κυρία, η 54χρονη Petra Hinz δεν έχει καν απολυτήριο λυκείου, δηλαδή στερείται της απαραίτητης προϋπόθεσης για σπουδές σε ΑΕΙ. Αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει το 2005 βουλευτής στο Bundestag. Επειδή οι συνεργάτες στο γραφείο της, είτε γρήγορα είτε αργά, μάθαιναν κάποιες αλήθειες, τους απέλυε τακτικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κατέγραφε γι’ αυτό το σκοπό ως κριτήριο αξιολόγησης μέχρι και το χρόνο που χρειαζόταν έκαστος υπάλληλος για να πάει στην τουαλέτα. Κανένας από το κατ’ όνομα κεντροαριστερό κόμμα της δεν έδειχνε να ενοχλείται από τέτοιες πρακτικές. Βέβαια όταν ήρθε η ανακάλυψη του σκανδάλου αρχές Ιουλίου, ζητήθηκε η παραίτηση της. Μέχρι σήμερα η κυρία Hinz δε κατάφερε να παραιτηθεί, λαμβάνοντας έτσι μερικά χιλιάρικα βουλευτικής αποζημίωσης παραπάνω. Η τελευταία της «προσπάθεια» είναι άκυρη διότι παρά τις σαφείς οδηγίες για το πώς πρέπει να είναι μια παραίτηση, δεν κατάφερε να προσκομίσει την σχετική επιστολή με τον ζητούμενο νομότυπο τρόπο.

Στην Ελλάδα Γερμανία υπάρχει παντού το μέσον

Ο υπουργός δικαιοσύνης του κρατιδίου της Θουριγγίας Dieter Lauinger, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, δεν ήθελε να δεχτεί ότι ο γιος του, ο οποίος με δικιά του ευθύνη δεν έλαβε μέρος στις προαγωγικές εξετάσεις της δέκατης τάξης, θα έχανε χρονιά. Έτσι λοιπόν έκανε από το υπηρεσιακό του υπουργικό τηλέφωνο κλήση στο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας την παράτυπη προαγωγή του παιδιού του. Αφού έγινε γνωστή η επιτυχής παρέμβαση – ποιος θα πει όχι στον υπουργό δικαιοσύνης; – δεν έγινε καμία κουβέντα για παραίτηση. Ο κύριος Lauinger επιμένει ότι ως πατέρας έχει το δικαίωμα να κάνει τα πάντα για το καλό του παιδιού του.

Στην Ελλάδα Γερμανία υπάρχει υστερικός ρατσισμός και λαϊκισμός

Μια πολιτικός του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, η δήμαρχος του Luckenwalde (Brandenburg) Elisabeth Herzog-von der Heide απέλυσε μια μουσουλμάνα Παλαιστίνια επειδή η κοπέλα (που εργαζόταν στο δήμο) δεν ήθελε να αφαιρέσει όχι τη μπούρκα αλλά μια απλή μαντίλα με την οποία κάλυπτε, για θρησκευτικούς λόγους, το μαλλί της. Η δήμαρχος αψήφησε μια σχετική τελεσίδικη απόφαση του ανώτατου Γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου. Κέρδισε όμως τον θαυμασμό του ρατσιστικού κόμματος της Αλτερνατίβας για τη Γερμανία AfD.

Στην Ελλάδα Γερμανία δεν υπάρχει ελευθερία τύπου και εχθρεύεται τα ζώα

Ένας εισαγγελέας ενοχλήθηκε από έναν γερμανό δημοσιογράφο επειδή αυτός περιέγραφε με τα πιο μελανά και καταδικαστικά χρώματα, τη φρίκη που ένιωσε όταν είδε έναν «κυνηγό» να σέρνει επί χιλιόμετρα το χτυπημένο θήραμα του, που είχε δεμένο στο αυτοκίνητο, πάνω στην άσφαλτο. Η βρισιά για την οποία καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος ήταν η λέξη «αλητο-κυνηγός» με την οποία περιέγραφε ένας αυτόπτης μάρτυς το, για κάθε ζωντανό ον, αποτρόπαιο θέαμα. Σα να μην έφτανε αυτό, ο εισαγγελέας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Επειδή η κακοποίηση ζώων από εξοχότατους πολίτες κατά τη γνώμη του δεν προκαλεί δημόσιο ενδιαφέρον, προέτρεψε τον δημοσιογράφο να του ζητά στο εξής τη γνώμη και άδειά του, για το τι είναι είδηση που αφορά το δημόσιο ενδιαφέρον. Εξυπακούεται ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση του εν λόγω εισαγγελέα, όταν τα Γερμανικά ΜΜΕ ανακάλυπταν συλλήβδην όλους τους Έλληνες ως τεμπέληδες.

Τα Ελληνικά Γερμανικά κρατικά ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα

Μια παλιά ιστορία της Γερμανικής κρατικής τιβι αφορά αθλητικούς δημοσιογράφους που λάμβαναν διπλή αμοιβή, μία από το σταθμό τους και μία από το εκάστοτε αθλητικό σωματείο που αφιέρωναν την εκπομπή τους. Επίσης «περσινά ξινά σταφύλια» είναι η ιστορία μιας διευθύντριας προγράμματος που «περνούσε» σε διαγωνισμούς σεναρίων τα σενάρια του ανδρός της, με κάποιο τυχαίο ψευδώνυμο. Νέα υπόθεση ωστόσο αποτελεί μια συντάκτης „Morgenmagazin“ της κρατικής ARD, του πρώτου προγράμματος, η κυρία Viktoria Kleber, η οποία χρησιμοποιούσε την δημοφιλή πρωινή εκπομπή για να προβάλλει με συνεντεύξεις-αγιογραφίες, διαφημιστές ενός γραφείου, στο οποίο η ίδια ήταν και μέτοχος.

Στην Ελλάδα Γερμανία κάνουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για μικροπολιτικό σκοπό.

Για να έχουν καλύτερη στατιστική αλλά και λιγότερα έξοδα, ανακάλυψαν οι κυβερνητικοί στη Γερμανία το κόλπο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Όσοι λοιπόν λαμβάνουν την κοινωνική πρόνοια Hartz IV, η οποία είναι το ταμείο ανεργίας για μακρόχρονα ανέργους, είτε θέλουν είτε όχι αναγκάζονται να βγουν στη σύνταξη στα 63 τους. Έτσι αφενός μεν η κυβέρνηση μειώνει τεχνητά τη στατιστική των ανέργων. Αφετέρου όμως στερεί από πολλούς πολίτες τη δυνατότητα να κερδίσουν, ακόμη και με μία συμπληρωματική απασχόληση, λίγα Ευρώ παραπάνω σύνταξη. Στην Ελλάδα Γερμανία η δικαιοσύνη είναι κατευθυνόμενη

Η γνωστή σε όλους μας Γερμανική ΔΕΚΟ Volkswagen έχει μπλεχτεί σε ποικίλα σκάνδαλα απάτης. Έχει συσσωρεύσει ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων που βαρύνουν τον Γερμανό φορολογούμενο, με πλαστές μετρήσεις ρύπων στους κινητήρες Ντίζελ. Έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ γι’ αυτό το λόγο και προφανώς πια αναζητεί κάθε Ευρώ – όχι βέβαια από τους διοικούντες της που λαμβάνουν, παρά των σκανδάλων που προκάλεσαν, τα παχυλά μπόνους. Βρέθηκε πιο βολικός τρόπος «εξοικονόμησης», η συμπίεση των πληρωμών στους προμηθευτές. Βλέπετε, μόνο περίπου είκοσι τοις εκατό ενός Golf που αγοράζεται ως προϊόν της Volkswagen, κατασκευάζεται πραγματικά στα εργοστάσια της ημικρατικής εταιρίας. Ένας από τους προμηθευτές όμως τόλμησε να αντιδράσει. Επικαλούμενος το γεγονός ότι με μειωμένες τιμές κινδυνεύει τόσο η ύπαρξη του προμηθευτή όσο και οι σχετικές θέσεις εργασίας, αποφάσισε να μη δίνει άλλο τα προϊόντα του στη Volkswagen αν αυτή δεν πληρώσει τους, αρχικά συμφωνηθέντες, όρους της σύμβασης. Επικαλούμενη τις δικές της θέσεις εργασίας η Volkswagen, η οποία κατά το εμπάργκο του προμηθευτή δέχτηκε κρατικά λεφτά για βοήθεια, έπεισε ένα δικαστήριο να της επιτρέψει την κατάσχεση των προϊόντων στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή. Η ίδια η κυβέρνηση πίεσε τον προμηθευτή να δεχτεί τους νέους όρους. Έτσι λοιπόν λειτουργεί «ο νόμος της ελεύθερης αγοράς» στην κατά τ΄ άλλα ανταγωνιστική Γερμανία.

ΑΠΟΔΟΣΗ>Wassilios Aswestopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου