Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ


(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

Για να καταλάβουμε με απλά λόγια τι σημαίνει ακριβώς το απόσπασμα της ποινικής απόφασης του Αρείου Πάγου για την εγκληματική ένταξη του swap του Σημίτη στο έλλειμμα και στο χρέος του 2009 , που αποκαλύψαμε ....χθες http://www.newdemocracy.gr/…/apospasma-ths-poinikhs-apofash…
αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο:
Πώς στήθηκε το κόλπο με το swap που μας έστειλε στο Δ.Ν.Τ.


Ο υπό κατηγορία τελών πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου θεώρησε καλό να εισαγάγει ως μέρος του χρέους το μεταχρονολογημένο swap! Φυσικά, το έπραξε με τη στήριξη και συγκατάθεση των πολιτικών προϊσταμένων του. Ε, από εκεί άρχισε το «παιχνίδι»!

Οι συνέπειες της κίνησης αυτής ήταν αλυσιδωτές: Ακολούθησε ένα πολύ αρνητικό δημοσίευμα του γνωστού Radermacher στις 8/9/2010, στο Bloomberg, σχετικά με τη δήθεν καθυστέρηση της Ελλάδας να αποκαλύψει τις «μυστικές» συμφωνίες με τα swaps, ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χρέος. Αποτέλεσμα, μάλιστα, του δημοσιεύματος ήταν να εκτιναχτούν τα spreads δεκαετών ομολόγων στις 980 μονάδες βάσης, ενώ μέχρι τότε έδειχναν τάσεις αποκλιμάκωσης!

Φάνηκε τότε καθαρά ότι κάποιοι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι δεν ήθελαν την Ελλάδα ξανά στις αγορές.
Εδώ πρέπει να θυμηθούμε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια απομείωσης της αξίας των ομολόγων του κράτους και τον διεθνή διασυρμό της χώρας το 2007, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, με τα δήθεν υπερτιμολογημένα δομημένα ομόλογα, εκδόσεως του ελληνικού κράτους. Πίσω και από αυτή την ιστορία βρίσκονταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Α. Γεωργίου, ήτοι το βαθύ «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ.
..Δείτε περισσότερα

Πώς στήθηκε το κόλπο με το swap που μας έστειλε στο Δ.Ν.Τ.
Πώς στήθηκε το κόλπο με το swap που μας έστειλε στο Δ.Ν.Τ. Δημοσιεύτηκε στις 01/08/2016 Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται εσχάτως με αφορμή το…
newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου