Τρίτη, Αυγούστου 09, 2016

ΑΙΣΧΟΣ: Ο Θεοδωράκης καλεί τον Μητσοτάκη να στηρίξει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ενώ το γεγονός ότι το κόμμα της ΝΔ δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις καραμανλικών κυρίως βουλευτών, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνει λόγο για συνωμοσίες καφενείου

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου βρίσκεται... ξανά αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο δίκης για κακούργημα για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 και το γεγονός αυτό φέρνει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό.

Ενώ η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση του κόμματος για το ζήτημα προκάλεσε σχόλια μεταξύ των καραμανλικών κυρίως βουλευτών (εκ των οποίων οι Νικήτας Κακλαμάνης, Γιώργος Βλάχος, Σάββας Αναστασιάδης και μετά την πίεση και ο συντονιστής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκαναν δηλώσεις), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στο facebook κάνει λόγο για συνωμοσίες καφενείου και καλεί εμμέσως πλην σαφώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση υπέρ του κ.Γεωργίου.



Ο κ.Θεοδωράκης σχολίασε ειδικότερα στο facebook:

“Και να που ξαφνικά πολλά στελέχη της ΝΔ συμφωνούν ξανά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Θα ακούσατε τη θεωρία τους: "Τα μνημόνια δεν ήρθαν γιατί είχαμε ένα κομματικό σπάταλο κράτος, διεφθαρμένο και άδικο... Τα μνημόνια ήρθαν επειδή παρουσιάσαμε διογκωμένο το έλλειμμα του 2009! Αν το έλλειμμα το παρουσιάζαμε μικρό, δεν θα είχαμε ανάγκη από μνημόνια και θα συνεχίζαμε να τρώμε μέχρι και σήμερα με χρυσά κουτάλια. Και γιατί διογκώθηκε το έλλειμμα; Μα ήταν σχέδιο των ξένων. Για να θέσουν τη χώρα σε καθεστώς επιτροπείας και να την αγοράσουν φτηνά".

Αυτές τις καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση, επαναλαμβάνουν αυτές τις μέρες αρκετά στελέχη της ΝΔ (μαζί βέβαια με τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΗΤΕΣ). Αφορμή, η παραπομπή και πάλι, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης ελλείμματος. Το πώς μπορεί ένας δικαστής να κρίνει ''ποιο είναι το αληθινό έλλειμμα'' - κόντρα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές στατιστικές αρχές και την ελληνική Βουλή - περιμένουμε να το ... ζήσουμε.

Όμως μέχρι τότε οι πολιτικοί ηγέτες - και δη αυτοί που θέλουν να εκφράσουν το χώρο της προοδευτικής λογικής - πρέπει να πάρουν θέση. Το ερώτημα είναι απλό: Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια; Αν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν συνεχίσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους... αν συνεχίσουμε να μη βλέπουμε τις αίτιες που μας έφεραν μέχρι εδώ, δε θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από την κρίση. Θα καταλήξουμε σαν εκείνους τους μεθύστακες των χωριών που όλη μέρα αραδιάζουν παραμύθια για μεγάλες ζωές που κάποιοι τους τις ψαλίδισαν γιατί ζήλεψαν την ομορφιά τους. Μεθύστακες των κόκκινων καφενείων, των μπλε, των πράσινων;

Τι σημασία έχει; Το ψέμα είναι ίδιο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου