Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016

Η δικαίωση του Καραμανλή για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ αυξάνει την πίεση στον Κυριάκο (σσ Κούλη πες αλεύρι...)


Οι καραμανλικοί βουλευτές ζητούν νέο αίτημα για Εξεταστική

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Δικαίωση για τον Κώστα Καραμανλή αποτελεί η δικαστική εξέλιξη σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κολλητού του Γ. Παπανδρέου, Ανδρέα Γεωργίου. Η παραπομπή Γεωργίου σε κακουργηματική δίκη κρίνεται με ανακούφιση... από το Καραμανλικό στρατόπεδο. Έστω και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης αφού όταν ήλθε στην Ελλάδα και ανέλαβε τη στατιστική υπηρεσία ήταν στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο αποδεικτικώς … «έφερε» μαζί του.

Το 2010, σε ειδικό πολυσέλιδο υπόμνημα του (έκτασης 70 σελίδων) προς τον Αντώνη Σαμαρά το 2010, ο Γ. Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός Οικονομικών του Κ. Καραμανλή, εξηγούσε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο διπλοθεσίτης του ΔΝΤ Γεωργίου «φόρτωναν» με ζημιές και παχυλές δαπάνες το Έλλειμμα του 2009 ώστε να αποδείξουν ως αναπόφευκτη την έλευση της τρόικας.

Κι ενώ ο Σαμαράς είχε πει πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα σύστηνε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή για τα αίτια υπαγωγής στο Μνημόνιο, τελικώς δεν έκανε το παραμικρό ενώ η Δικαιοσύνη επί των ημερών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, έκρινε ως πλημμεληματικό το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από τον Γεωργίου. Πλέον Καραμανλικοί όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης με χθεσινή του ανάρτηση στο facebook ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επεκτείνει την πρόταση του για αναζήτηση ευθυνών σχετικά με το 3ο Μνημόνιο του Τσίπρα, πολύ πιο πίσω και συγκεκριμένα να ζητήσει διερεύνηση των όσων συνέβησαν την περίοδο 2009-2010.

Όσον αφορά στη Δικαιοσύνη, το Συμβούλιο Εφετών θα κρίνει εκ νέου την υπόθεση Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της Στατιστικής Υπηρεσίας, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.παραπολιτικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου