Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016

Η εφορία... αγριεύει για όσους δεν κόβουν αποδείξεις!

Νέο κύκλο ελέγχων, στις εταιρείες ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων σε κοσμοπολίτικα νησιά, άνοιξε η περιέργεια κλιμακίου ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων...

το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μύκονο.

Κλιμάκιο ελεγκτών, κατά την άφιξή του στο νησί διαπίστωσε ότι τρεις λιμουζίνες ανέμεναν πελάτες στην πιάτσα των ταξί. Δεν έχασαν την ευκαιρία και ζήτησαν από τους οδηγούς των πολυτελών αυτοκινήτων, παραστατικά για την παροχή υπηρεσιών.

Οι τιμές ενοικίασης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων ξεκινούν από 800 ευρώ την ημέρα και αυξάνονται ανάλογα με το μοντέλο της λιμουζίνας. Με την έναρξη του ελέγχου και ενώ τα παραστατικά ήταν άγνωστη λέξη για τους οδηγούς, έφτασε για να παρκάρει στην «πιάτσα» μία ακόμα λιμουζίνα.

Ζητήθηκαν παραστατικά και από τον νέο οδηγό με τα ίδια αποτελέσματα.

Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδεικτικά εκμίσθωσης των αυτοκινήτων.

Η ΓΓΔΕ έχει βάλει στη μαύρη λίστα εταιρείες που εκμισθώνουν λιμουζίνες ξεκινώντας ενδελεχή έρευνα στα βιβλία τους.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται το σαφάρι που έχουν ξεκινήσει εφοριακοί για τις ενοικιαζόμενες βίλες και τα σκάφη αναψυχής σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος.

Την ίδια ώρα, η εφορία... αγριεύει για όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Μετά την επιβολή των νέων αυστηρότερων προστίμων, η ΓΓΔΕ ρίχνει τώρα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και το όπλο του άμεσου 48ωρου «λουκέτου» στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα που «συλλαμβάνονται» να μην εκδίδουν αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου