Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Με ερευνητές της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου ψάχνουν ίχνη του Μπεν

Υπόθεση Μπεν: Με δύο φωτογραφίες και ένα ζευγάρι σανδάλια προσπαθούν να ρίξουν «φως» στο μυστήριο
Στο κόκκινο η αγωνία της μητέρας του


Στο μικροσκόπιο τα οστά και τα κομμάτια υφάσματος που βρέθηκαν - Στο σημείο που φυτεύτηκαν δέντρα μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού... επικεντρώνονται οι έρευνες

Με τη βοήθεια ειδικών που εργάστηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο αλλά και στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν προσπαθούν οι Βρετανοί αστυνομικοί να ρίξουν φως στην υπόθεση του μικρού Μπεν καθώς οι έρευνες στην Κω συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.

Η ομάδα των ειδικών της σήμανσης κλήθηκαν από τους υπεύθυνους της έρευνας στο νησί των Δωδεκανήσων προκειμένου να βοηθήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης το 1991 του Μπεν Νίνταμ.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ για την υπόθεση

Στόχος τους αφενός να διαπιστώσουν αν τα κομμάτια από ύφασμα που βρέθηκαν την Τρίτη ανήκουν στα ρούχα που φορούσε πριν από 25 χρόνια ο Μπεν και αφετέρου να βοηθήσουν στην έρευνα των οστών που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.

Εντωμεταξύ στο στόχαστρο των ερευνητών μπαίνει και το σημείο στο οποίο φυτεύτηκε δέντρο μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού το 1991.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το δέντρο συγκρίνοντας τις φωτογραφίες των τελευταίων 25 ετών, από τότε, δηλαδή, που χάθηκαν τα ίχνη του Μπεν στην Κω.

Το προηγούμενο 24ωρο οι αστυνομικοί βρήκαν κομμάτια υφάσματος ανοιχτού χρώματος, με το μεγαλύτερο να είναι διαστάσεων 15Χ15 εκατοστών. Σημειώνεται ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ο Μπεν φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο χωράφι που υπέδειξε στους Βρετανούς αστυνομικούς ο μάρτυρας-κλειδί και φίλος του κ. Μπάρκα που χειριζόταν στον ίδιο χώρο, πριν από 25 χρόνια τον εκσκαφέα που εικάζεται ότι χτύπησε θανάσιμα το νήπιο.

Μπορεί τα ευρήματα να ήταν αρκετά όμως αυτό δεν σημαίνει κι απαραίτητα πως θα ρίξουν φως στην υπόθεση καθώς από τη μία τα περισσότερα από τα οστά που στάλθηκαν για εργαστηριακό έλεγχο πιθανολογείται ότι δεν προέρχονται από άνθρωπο αλλά από ζώα ενώ από την άλλη το κομμάτι υφάσματος που βρέθηκε φαντάζει αδύνατο να ανήκει στο μπλουζάκι που φορούσε ο Μπεν λίγο πριν την εξαφάνισή του καθώς με το πέρασμα των χρόνων θα είχε υποστεί σημαντική αλλοίωση.

Την ίδια ώρα με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις η Κέρι, μητέρα του Μπεν, που από την πρώτη κιόλας ημέρα των ερευνών έγινε γνωστό πως οι έμπειροι Βρετανοί ερευνητές της έχουν πει να «προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο», γεγονός που δείχνει ότι εκτιμούν πως ίσως το χωράφι να κρύβει την απάντηση που κανείς δεν κατάφερε να δώσει από το 1991 μέχρι και σήμερα.

Δηλώσεις της μητέρας του Μπεν στη Mirror

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας που βρίσκεται στην Κω αποτελείται από 19 ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα συλλέξουν από το πρώτο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας στοιχεία προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση της μεγαλύτερης εξαφάνισης που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστούν περίπου 10 με 12 ημέρες. Αν οι έρευνες αποδειχτούν άκαρπες τότε οι ανασκαφές θα συνεχιστούν στο δεύτερο χωράφι, στο σημείο δηλαδή που έκανε εργασίες ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.




Τα κλιμάκια των Βρετανών ζήτησαν να τους φτιάξουν ένα πανομοιότυπο ζευγάρι προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012

Με δύο φωτογραφίες που έχουν στα χέρια τους οι έμπειροι Βρετανοί ερευνητές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Όπως ανέφερε  ο επικεφαλής των ερευνών «έχουμε μία φωτογραφία η οποία πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί 10 ήμερες περίπου μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα».

Ακόμη στη διάθεσή τους υπάρχει ακόμη μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το νήπιο να φοράει ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια τα οποία είχαν αγοραστεί από το νησί.

«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ίσως φόραγε αυτά τα σανδάλια», τονίζει ο John Cousins.

Τα κλιμάκια των Βρετανών ήρθε σε επικοινωνία με μία αντίστοιχη επιχείρηση του νησιού και ζήτησαν να τους φτιάξουν ένα πανομοιότυπο ζευγάρι προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012.



Τέλος όσον αφορά τα χθεσινά οστά αποδείχτηκε πως ανήκουν όλα σε ζώα ενώ το κομμάτι υφάσματος που βρέθηκε χθες βρίσκεται σε εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου