Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1.300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!


Λάθη στον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων που οδήγησαν όχι μόνο σε πρωτοφανείς περικοπές ως και 50,24% αλλά και σε μειώσεις συντάξεων κάτω από το όριο προστασίας του νόμου, δηλαδή κάτω από τα 1.300 ευρώ, αποκαλύπτουν τα εκκαθαριστικά πληρωμών με τα νέα ποσά.... που παίρνουν πλέον οι συνταξιούχοι, μετά το άγριο κούρεμα που τους επιβλήθηκε από το νόμο Κατρούγκαλου.
Συγκεκριμένα το ΕΤΕΑ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με οριζόντιο τρόπο επέβαλε ακόμη και σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από 1.300, που προέβλεπε ο νόμος, μειώσεις που ξεπερνούν το 50%. Οι περικοπές των επικουρικών έγιναν με καπέλο και με αλχημείες στην εφαρμογή του επανυπολογισμού, με αποτέλεσμα να βρεθούν 150.000 συνταξιούχοι με ποσοστό αναπλήρωσης από την επικουρική τους σύνταξη στο 5% των συντάξιμων αποδοχών τους από 20% που είχαν πριν από το ψαλίδι.
Το λάθος δεν έχει διορθωθεί, θα δουν και στη μείωση που θα λάβουν τον Οκτώβριο την ίδια, άδικη μείωση, που περιορίζει την επικουρική τους σύνταξη κάτω από το μισό.
Το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑ, όπως φαίνεται, επέβαλαν με οριζόντιο τρόπο έναν μαθηματικό τύπο χωρίς να λάβουν όμως υπόψη τις αποδοχές σύνταξης και τα έτη ασφάλισης ανά συνταξιούχο, αλλά τον μέσο όρο ανά Ταμείο και επέβαλαν έναν γενικό κανόνα μειώσεων για όλους.
Έτσι σύμφωνα συνταξιούχος με μικτή κύρια σύνταξη στα 1.137 και μικτή επικουρική 371 ευρώ και καθαρές αποδοχές μετά τις μειώσεις στα 1.152 ευρώ (πολύ κάτω δηλαδή από τα 1.300 που προβλέπει ο νόμος) βρέθηκε να παίρνει επικουρική αντί για 197 μόλις 147 ευρώ καθώς του επιβλήθηκε μείωση της τάξης του 25%.
Άλλος δικαιούχος, λάμβανε επικουρική 290 ευρώ, με τον επανυπολογισμό μειώθηκε στα 103 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε μετά το ψαλίδι να παίρνει 227 ευρώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου