Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2016

Ολοταχώς στο δρόμο της συρρίκνωσης

Ό,τι και αν γίνεται ο Κ. Μητσοτάκης μυαλό δεν βάζει.

> Τι, κι αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να βυθίζεται ομοίως με το ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοφιλία του αρχηγού της να αγγίζει τα όρια του πάτου.

> Τι, κι αν ο Α. Σαμαράς .....ετοιμάζει νέο κόμμα τη Νέα Ελλάδα, με λαγό τον Φ. Κρανιδιώτη.

> Τι κι αν ο Κώστας Καραμανλής επισκέπτεται τον Κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του για να τον συνετίσει υπέρ της στροφής στο κοινωνικό κέντρο και όχι στο Σημιτικό νεοφιλελευθερισμό.

> Τι, κι αν όλοι λένε στον Πρόεδρο της ΝΔ να σταματήσει να προκαλεί με το χλιδάτο lifestyle.

> Τι, κι αν όλοι λένε στον Πρόεδρο της ΝΔ να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία και να σταματήσει να διοικεί με τους κολλητούς του πολιτικού του γραφείου και τους συνεργάτες του εθνικού ολετήρα Κώστα Σημίτη.

> Τι, κι αν όλοι λένε στον Πρόεδρο της ΝΔ να λαμβάνει συλλογικά αποφάσεις μέσα από τα κομματικά όργανα, για θέματα βασικής στρατηγικής, αντί να κατρακυλά από τις πολλές γκάφες (βλ. ΕΛΣΤΑΤ, τηλεοπτικές άδειες κ.α.) και να εκτίθεται στο σύνολό της η ΝΔ από την πολυφωνία.

Ό,τι και αν του λένε… αυτός το χαβά του ή μάλλον προχωρά στο σχέδιό του. Δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μίας συμπαγούς πολιτικής ομάδας από ετερόκλητα στοιχεία που συνδέονται από το μίσος τους για τις αρχές και αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των υπερασπιστών του. Όλοι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως «κέντρο» έχουν κανιβαλίσει το κοινωνικό κέντρο με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις τους και πολιτικές τους. Από την εποχή του σκληρού «μεταρρυθμιστή» Μάνου, έως την εποχή του Χρηματιστηρίου και του Λεφτά υπάρχουν της Διαμαντοπούλου.

Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνείται να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη και επιδεικτικά επιλέγει να μετατρέψει σε κομματική φιέστα την παρουσίαση βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη αντιπροέδρου του απο-κόμματος της Δράσης. Εκεί που ήταν όλοι οι διαπλεκόμενοι και ωφελημένοι από την ένδοξη εποχή Σημίτη. Δεν χρειάζεται ούτε να τους αναφέρουμε…

Η αγωνία της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να στρέψει το κόμμα προς τις αρχές και ιδέες του καταδικασμένου πολλάκις εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, γίνεται πλέον αυτοσκοπός άσκησης πολιτικής.

Η εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εποχή Σημίτη και ταυτόχρονη απαξίωση του Καραμανλή, γεμίζει με τοξικότητα την κεντροδεξιά παράταξη και τη διαλύει. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε το μοναδικό στέλεχος ΝΔ που «εργάστηκε» ως Διευθύνων Σύμβουλος Κρατικού Τραπεζικού φορέα επί κυβέρνησης Σημίτη!!, φαίνεται πως προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στον τότε νεαρό πολιτικό… Τότε, που ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε τον Κώστα Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής.

Αυτή τη συμπεριφορά, της νέας ηγεσίας της ΝΔ, οι πολίτες την αποδοκιμάζουν. Αποδοκιμάζουν το γεγονός ότι οι «καμμένοι» συνεργάτες του Σημίτη με τα μεγάλα εθνικά σκάνδαλα, γράφουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν το λέμε εμείς… οι δημοσκοπήσεις το λένε και μάλιστα αυτές οι «φιλικές» του αδερφού Ψυχάρη.

Καλή συρρίκνωση λοιπόν!

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου