Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2016

Ούτε κουβέντα για την «ταμπακιέρα»...


Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας μοιάζουν λίγο με το «δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα». Όπου «γάιδαροι» (… με το συμπάθιο) οι...
πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής της χώρας και «ξένος αχυρώνας» οι Έλληνες και η οικονομία αυτού του τόπου… Γιατί ως «ξένο αχυρώνα» τον αντιμετωπίζει αυτή η Κυβέρνηση..

Ποιος αμφιβάλλει ότι το μεγάλο «μέτωπο» για οποιονδήποτε αναλαμβάνει τα ηνία αυτής της χώρας δεν είναι τίποτε άλλο –αυτή την στιγμή τουλάχιστον- πέρα από την οικονομία αυτή καθ’ αυτή;..


Η Κυβέρνηση την δεδομένη στιγμή μοιάζει να έχει κάνει την επιλογή να ανοίγει διάφορα … μάλλον αδιάφορα για τον πολίτη «μέτωπα» την ώρα που δεν βρίσκει δουλειά και του λείπουν λεφτά (και επικαλούμενη σταθερά τα πεπραγμένα στο παρελθόν, χωρίς όμως να αναπτύσσει ένα σχέδιο για το μέλλον), κάτι που της επιτρέπει να περνάει αυτά που θέλει: Άλλωστε ο σοφός λαός το έχει πει… «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Και τι κόντρες δεν έχουν υπάρξει αυτό το διάστημα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση: Μια για τα στοιχεία του χρέους το 2009 (…που αργότερα βέβαια ο ίδιος ο Γιώργος Χουλιαράκης έλεγε πως δεν τα αμφισβητεί κανείς), μια για το μαύρο της ΕΡΤ που το Μαξίμου πάει να «ισοφαρίσει» κατεβάζοντας ρολά σε υγιείς τηλεοπτικούς σταθμούς του ιδιωτικού τομέα, τι για το αν θα κάνουν προσευχή τα παιδιά στα σχολεία ή όχι, τι για «χαλκευμένα» στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τον τουρισμό που ενώ δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, υπάρχουν φωνές που λένε πως τα «κονομήσαμε» μια χαρά, τι το ένα, τι το άλλο.. αλλά για την «ταμπακιέρα» τίποτε!

Και ποια είναι η «ταμπακιέρα»; Μα φυσικά τι γίνεται αυτή την στιγμή στο οικονομικό πεδίο και ποιο είναι το σχέδιο..

Και αν πει κάποιος «μα τα νούμερα ευημερούν», θα του απαντήσω «όταν τα νούμερα ευημερούν ο κόσμος πεινάει», ιδιαίτερα υπό αυτές τις συνθήκες.. Πως παρουσιάζουμε πρωτογενές πλεόνασμα; Αποκλειστικά και μόνον λόγω της υπερφορολόγησης, των καθυστερήσεων στις επιστροφές φόρων και το «ψαλίδι» σε συντάξεις…

Η δήθεν ανάπτυξη που επιστρέφει.. εάν επιστρέφει θα είναι υπό συγκυριακές συνθήκες λόγω του τουρισμού και «μαύρου χρήματος» που θα διαχυθεί αργότερα στην οικονομία..

Ας βγουν από τον γυάλινο κόσμο τους και ας πάνε –οι πολιτικοί οποιασδήποτε απόχρωσης- να ρωτήσουν κάθε εργαζόμενο αν θεωρεί ότι αμείβεται καλά και αν πιστεύει πως έχει προοπτικές.. Θα πάρουν την απάντησή τους..

Ποιο είναι το σχέδιό τους για τον ιδιωτικό τομέα; Αν αποτελέσει οδηγό αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς τότε είναι βέβαιο πως τα δίνουν όλα στους εργοδότες και εξωθούν τους εργαζόμενους σε μισθούς Βουλγαρίας.. Γιατί τι συμβαίνει τώρα; Τους 8 ανταγωνιστές σε μια ιδιωτική αγορά με μια της απόφαση η Κυβέρνηση τους καθορίζει σε 4 .. Άρα αμέσως δημιουργεί «ολιγοπώλια» και μάλιστα απόλυτα ελεγχόμενα. Και όχι μόνον δημιουργεί ολιγοπώλια, αλλά αναγκάζοντας τους σταθμούς που εκπέμπουν να κατεβάσουν -άμεσα και δια της βίας- ρολά, τροφοδοτεί τις στρατιές των ανέργων. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως οι νέοι εργοδότες – ολιγοπώλια μπορούν να διαπραγματευτούν μισθούς πείνας με τους ανέργους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικό προσωπικό… Και όχι μόνον αυτό: Έρχεται το υπουργείο να επιδοτήσει την πρόσληψη (!!!) εκείνων που η ίδια η Κυβέρνηση άφησε άνεργους!

Δηλαδή και φθηνά εργατικά χέρια και επιδοτούμενα από το Κράτος στα χέρια των ολιγαρχών, για να τα πούμε λίγο όπως οι Αριστεροί!

Και τι κερδίζουν; Κάποια εκατομμύρια - «ψίχουλα» μπροστά σε αυτά που χάνουν βάζοντας λουκέτο σε εν λειτουργία τηλεοπτικούς σταθμούς… Εκατομμύρια που μεγάλο μέρος τους θα ξοδέψουν και για τα επιδόματα των ανέργων που αυτοί… δημιούργησαν..

Ερωτήματα θα μπορούσαν να τεθούν και άλλα.. Όπως για παράδειγμα εάν αληθεύει ότι έχουν αφήσει «παρκαρισμένους» και αναξιοποίητους οικίσκους που έστειλε η Ευρώπη για τους πρόσφυγες, την ώρα που κάνουν διαγωνισμούς για την κατασκευή νέων.

Αλλά είπαμε... Η λογική είναι να μην μιλάμε επί της ουσίας για αυτά που … «καίνε».- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/09/gia-na-ta-poume-ligo-opos-i-aristeri/#sthash.W83wUm7a.dpuf

άρθρο του Βαγγέλη Δουράκη, εδώ
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου