Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

Ερώτηση Κούλογλου για μυστικές επαφές Ετινγκερ με Έλληνες ευρωβουλευτές...

Να αποκαλύψει ποιοι είναι οι δύο ευρωβουλευτές με τους οποίους συνεργάζεται μυστικά καλεί τον Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο...
δημοσιογράφος κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν στην οποία σημειώνει ότι ο Ετινγκερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «παρέμβασης της Κομισιόν αν η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου» και ότι συνεργάζεται για την υπόθεση με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.

»Στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο επικρατούσε επί χρόνια ο νόμος της ζούγκλας και η κυβέρνηση προχώρησε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό αδειοδότησης. Μάλιστα στο σχετικό διαγωνισμό πλειοδότησαν φορείς με σαφή αντικυβερνητικό προσανατολισμό, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά θίγει την "πολλαπλότητα των απόψεων" στην οποία ο κ. Έτινγκερ αναφέρθηκε». Γι αυτό και ρωτάει την Επιτροπή:

1. Με ποιους ευρωβουλευτές συνεργάζεται μυστικά ο Επίτροπος;

2. Ανήκουν στην Επιτροπή Πολιτισμού αρμόδια για τα ΜΜΕ, αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ή με τι άλλα κριτήρια επιλέχθηκαν;

Εχει ζητήσει ο επίτροπος τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης για το ίδιο θέμα ή αρκείται στις συμβουλές των 2 μυστηριωδών ευρωβουλευτών;

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου