Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί από την εικόνα κατάρρευσης στην κυβέρνηση


Αντιδράσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα, το σκάνδαλο Καλογρίτσα, την κόντρα Φίλη-Ιερώνυμου, την δημοσκοπική πτώση και τα νέα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ


Τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση η νέα παρέμβαση του ΔΝΤ που απαιτεί και νέες μειώσεις στις συντάξεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία του ελληνικού προγράμματος. Πολλοί ...στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι παρεμβάσεις αυτές αποδυναμώνουν την ισχύ του Μαξίμου και την ελληνική κυβέρνηση που καλείται να πάρει αποφάσεις μετά τις εντολές του ΔΝΤ.

Το κλίμα βαραίνει ολοένα και περισσότερο στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς αυξάνονται οι συζητήσεις περί πολιτικών εξελίξεων στο άμεσο μέλλον, ενώ πολλοί μιλούν για πρώτη φορά από την πλευρά της κυβέρνησης, ακόμα και για κάλπες. Ιδίως μετά τη διαπίστωση ότι το Βερολίνο είναι και παραμένει εξαιρετικά αρνητικό σε οποιοδήποτε σοβαρή ρύθμιση του χρέους τους αμέσως επόμενους μήνες και μέχρι τις γερμανικές εκλογές του 2017.



Ο φόβος για πολιτική κατάρρευση το επόμενο διάστημα, με δεδομένη την εφαρμογή σειράς αντιλαϊκών και αντιφημοφιλών μέτρων (περαιτέρω μείωση συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών κλπ και άλλες επώδυνες πολιτικές που περιλαμβάνονται στις αξιολογήσεις από τους δανειστές) αρχίζει να γίνεται έντονος εξαιτίας καταρχάς των τελευταίων γκάλοπ: η διαφορά με τη ΝΔ διευρύνεται και παγιώνεται υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κ. Μητσοτάκης εδραιώνεται υπεροχή έναντι του Α. Τσίπρα, ενώ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά αρνητικά για την κυβέρνηση, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών διακατέχεται από απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.



Στο πεδίο αυτό εκδηλώνονται και μία σειρά από αρνητικά φαινόμενα, με κυριότερο αυτή την περίοδο το σκάνδαλο Καλογρίτσα, με τις τηλεοπτικές άδειες και την τράπεζα Αττικής. Επίσης και η κρίση στις σχέσεις εκκλησίας – κυβέρνησης, μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να αλλάξει το μάθημα των θρησκευτικών – με την κάλυψη του πρωθυπουργού, όπως λέει ο ίδιος.

Σαν κερασάκι στην τούρtα ήρθαν και οι «βόμβες» από το ΔΝΤ δια στόματος Ντέλιας Βελκουλέσκου που ζήτησε νέα μείωση των συντάξεων, περικοπή του αφορολόγητου, δραστικές λύσεις «εδώ και τώρα» για τα κόκκινα δάνεια και αλλαγές στα αγορά εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ προβλέπει διψήφια ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας έως το ...2050!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου