Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2016

Θαλάσσια ρύπανση στα «Ελληνικά Πετρέλαια»...

Θαλάσσια ρύπανση μέσα στις εγκαταστάσεις «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η...
Λιμενική Αρχή Ελευσίνας από τον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων.

Αμεσα στην περιοχή πήγαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ρύπανσης σε προβλήτα της εγκατάστασης από μαύρα πετρελαιοειδή εκτάσεως περίπου 50 τ.μ. εγκλωβισμένα μέσα σε πλωτά φράγματα, τα οποία είχε ποντίσει προσωπικό της εγκατάστασης.

Επίσης διαπιστώθηκε η ύπαρξη μικρής ποσότητας μαύρων πετρελαιοειδών πάνω στην ίσαλο γραμμή των δεξαμενόπλοιων «ΙRΙΝΙ» και «SIGNAL PUMA» τα οποία ήταν προσδεδεμένα σε διπλανό χώρο της συγκεκριμένης προβλήτας.

Η ρύπανση προκλήθηκε από διαρροή αγωγού διακίνησης πετρελαιοειδών και συγκεκριμένα από τη φλάντζα έκτακτης ανάγκης. Οι εργασίες απορρύπανσης συνεχίζονται από προσωπικό των εγκαταστάσεων και προσωπικό ιδιωτικής αντιρυπαντικής εταιρείας.

Από την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Θαλάσσια ρύπανση από λύματα εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ύδρας στη θαλάσσια περιοχή «Μανδράκι» Υδρας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η ρύπανση εκτάσεως 100 μέτρα μήκους και 50 μέτρα πλάτους ,προερχόταν από διαρροή αγωγού αποχέτευσης του δήμου Ύδρας.

Με τη συνδρομή τεχνικού η διαρροή σταμάτησε, ενώ η ρύπανση αυτοδιαλύθηκε λίγες ώρες αργότερα. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή.

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου