Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

Γκάφα Μητσοτάκη τα περί πλειστηριασμού εργατικών κατοικιών

«Οι οκτώ δεν ήταν οκτώ, οι εργατικές δεν ήταν εργατικές και οι κατοικίες δεν ήταν πρώτη κατοικία. Και οι οκτώ δεν ήταν στον Εύοσμο, ήταν οι τέσσερις», επεσήμανε, αναφερόμενος στον επίμαχο πλειστηριασμό ακινήτων της 19ης Οκτωβρίου, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».


Ο κ. Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε «γκάφα ολκής του κ. Μητσοτάκη» την τοποθέτηση του στη Βουλή για επικείμενο πλειστηριασμό «εργατικών κατοικιών», λέγοντας ότι «επικαλέστηκε με περισσή ελαφρότητα ένα δημοσίευμα», που «τελικά τού έχει γυρίσει μπούμερανγκ».

«Από τα οκτώ που θα βγουν στις 19.10, ήδη έχει δημοσιευτεί, μόνο τέσσερα είναι στον Εύοσμο, από αυτά τα τέσσερα, τα δύο είναι, το ένα υπόγειο και το άλλο οικόπεδο. Άρα το οικόπεδο και το υπόγειο δεν είναι πρώτη κατοικία και τα άλλα δύο που είναι διαμερίσματα 157 τ μ. στην οδό Ολυμπιάδος και το άλλο 43 τ.μ. στην οδό Πανδώρας 1, δεν είναι πρώτη κατοικία» διεκρίνησε. «Ελάτε, λοιπόν, να δούμε ποιοι και γιατί θέλουν να προκαλέσουν, μέσα στο πολιτικό τους αδιέξοδο, γιατί πιάνονται από σημαίες ευκαιρίες και εν προκειμένω από την πολύ δικαιολογημένη αγωνία και ανησυχία του κόσμου για το τι θα γίνει ακριβώς» είπε.

Επίσης, ο κ. Τριανταφυλλίδης επικαλέστηκε τη δήλωση της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ιωάννας Χρουσαλά-Μπιλίση ότι «από 1.1.2016 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δεν έχει πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξηγήσεις και για το ποιος επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού, Πέτρο Σούλα, για να ενημερωθεί για το θέμα. «Εγώ τον πήρα τηλέφωνο τον δήμαρχο του Εύοσμου», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το έπραξε μόλις άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τον Εύοσμο και μόλις συνομίλησε μαζί του ενημέρωσε «άμεσα» την κυβέρνηση.

«Λαϊκές κατοικίες υπάρχουν και αυτές θέλουμε να προστατεύσουμε. Η λαϊκή κατοικία, με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ, είναι απολύτως καλυμμένη απέναντι σε τράπεζες και funds. Είναι απολύτως προστατευμένη, να μην έχει ανησυχία ο κόσμος» είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ληφθεί και άλλα που προωθούνται από την κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης και της λαϊκής κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου