Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2016

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ;

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Έχει μπει στο στόχαστρο η Δικαιοσύνη, με πιέσεις εκατέρωθεν, των μεγάλων κομμάτων και ταυτόχρονα βάλλεται σε κάθε ευκαιρία. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, το μόνον που απαιτείται να μένει όρθιο, κραταιό και δυνατό, είναι η Δικαιοσύνη. Τα πολιτικά γεγονότα και οι εξελίξεις, όπως πχ το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, επαύξησαν τις πιέσεις, όπως τουλάχιστον φαίνεται προς τους Δικαστικούς, είχαμε και ξεκάθαρους εκβιασμούς και τελικά η Δικαιοσύνη, βρέθηκε ...στο στόχαστρο. Στην ουσία η Δημοκρατια, βρίσκεται στο στόχαστρο.
Ευθύνονται οι Δικαστικοί Λειτουργοί, γι' αυτό; Σε μεγάλο βαθμό και κατά πλειοψηφία όχι. Παντού σε όλους τους κλάδους, ακόμα και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, υπάρχουν μαύρα πρόβατα. Προφανέστατα, είναι εκείνα που δέχονται πιέσεις, τις...αποδέχονται και προχωρούν στην ικανοποίηση των επιθυμιών και στόχων πολιτικών και επιχειρηματιών. Έχει άλλωστε αυτό αποδειχθεί, κατά το παρελθόν.
Ωστόσο το σημερινό κατάντημα, οφείλεται κυρίως στις αυξημένες πιέσεις της πολιτικής, προς την Δικαιοσύνη και των συμφερόντων προς την Δικαιοσύνη.

Το αποτέλεσμα, σαφώς και θα είναι η απαξίωση του μεγαλύτερου θεσμού, που λειτουργεί ως πυλώνας της Δημοκρατίας. Η πολιτική και οι πολιτικοί, απαιτείται να προστατεύσουν το κυρός της Δικαιοσύνης, από τις πιέσεις και των μεγαλοσυμφερόντων επιχειρηματιών και των νέων φέουδων. Αν δεν το πράξουν, απλώς θα διαμορφωθεί μια άλλη τάξη πραγμάτων, που δεν είναι και τόσο σίγουρο, ότι θα ευνοήσει την σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία. Το σίγουρο είναι, ότι θα βλάψει μεσοπρόθεσμα τον τόπο και θα θέσει στο περιθώριο την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο, που έχει ανάγκη ο τόπος και η Δημοκρατία.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου