Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο βόρειο Αιγαίο για το ΦΠΑ


Στην κατεύθυνση κινητοποιήσεων κινούνται φορείς των κατοίκων των νησιών του βορείου Αιγαίου, αφού το σχέδιο του προϋπολογισμού, μεταξύ άλλων, προβλέπει από την 1η Ιανουαρίου 2017 την εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με εκείνους ....
της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ, επανέρχεται ως θέμα προς συζήτηση και μάλιστα, σήμερα προγραμματίστηκε από κοινού σύσκεψη των μελών της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου και των προέδρων της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, προκειμένου να συντονίσουν την δράση τους, η οποία θα επιδιωχθεί να αναπτυχθεί ταυτόχρονα σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Θα ακολουθήσει με τηλεδιάσκεψη σύσκεψη των Επιμελητηρίων Χίου, Σάμου και Λέσβου.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ράδιο «Αλήθεια» της Χίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Γιώργος Γεωργούλης, «Δεν θα περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχουμε προσφύγει και έχει εκδικαστεί η υπόθεση από το Σεμπτέμβριο, χωρίς όμως, να έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση, για να προγραμματίσουμε κινητοποιήσεις. Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος και έχει αποδειχτεί ότι πολλές φορές, ακόμη και αποφάσεις δικαστηρίων, οι κυβερνώντες δεν τις εφαρμόζουν» κατέληξε ο Γιώργος Γεωργούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου