Μπορεί όλο και περισσότερο οι περισσότερες αγορές μας να γίνονται μέσω πιστωτικής ή/και χρεωστικής κάρτας, αλλά αυτό ακριβώς είναι ...
που αυξάνει και τον κίνδυνο να μπεις στο στόχαστρο hackers, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις και εξακολουθεί να συμβαίνει.
Κι αν νομίζεις ότι επειδή δεν ξοδεύεις τρομερά ποσά, αυτό σε απαλλάσσει από πιθανό στόχο, τότε να σου πούμε ότι κάνεις λίγο λάθος, οπότε φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.
Δες, λοιπόν, σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις οικονομικές συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, για να μη βρεθείς "φεσωμένη" από το πουθενά.
1) Ψωνίζεις από sites, η ασφάλεια των οποίων είναι αμφίβολη
Όσο αυτονόητο και αν σου ακούγεται, προφανώς και συμβαίνει πολύς κόσμος να δίνει προσωπικά στοιχεία των καρτών του ακόμα και σε sites που δεν έχει ελέγξει την ασφάλεια των συναλλαγών νωρίτερα.
2) Βενζινάδικα στη μέση του πουθενά
Σε σταθμούς που δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση, είναι πολύ πιθανό ακόμη και για μήνες να μην έχει προσέξει κανείς ότι κάποιος έχει ενσωματώσει συσκευή καταγραφής δεδομένων στο POS. Τόσο απλά.
3) ATMs σε εξωτερικούς χώρους
Ναι, αυτό είναι κάπως δύσκολο αλλά είναι αλήθεια πως τα ATMs που βρίσκονται σε μη φυλασσόμενους χώρους είναι και περισσότερο προσβάσιμα σε hackers. Τουλάχιστον, να είσαι σίγουρη ότι καλύπτεις το χέρι που πληκτρολογεί το PIN την ώρα της συναλλαγής, κάτι είναι κι αυτό.
4) Εφαρμογές για κινητό και υπολογιστή
Πρόσεχε πολύ πού δίνεις τα δεδομένα των καρτών σου, ακόμα και αν πρόκεται για εφαρμογή που οικειοθελώς έχεις εγκαταστήσει στο κινητό ή τον υπολογιστή σου. Σε περίπτωση που σου ζητηθούν οικονομικά δεδομένα και δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στην πολιτική λειτουργίας της εφαρμογής, ψάξε περισσότερο τι συμβαίνει προτού υποκύψεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου