Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2016

Επίθεση του κόμματος Σαμαρά–Γεωργιάδη στον Χατζηδάκη για τη γραμμή συναίνεσης

Τρέχει με τα χίλια η εκπόνηση του σχεδίου αποδόμησης ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη με σκοπό τη δημιουργία νέου κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά με την επωνυμία «Νέα Ελλάς». Τον Αντώνη που όλοι αγαπήσαμε.

Στη βάση αυτού του σχεδίου, διαρκώς αναζητούνται ευκαιρίες.

Το διαδικτυακό γραφείο τύπου ....του Αντώνη Σαμαρά, το blog antinews, ετοιμάζει σφοδρή επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο λόγος δεν είναι άλλος (αυτή τη φορά) από το περιεχόμενο του χαιρετισμού του Κωστή Χατζηδάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, περί διακομματικής συναίνεσης στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Οι σχέσεις Σαμαρά – Χατζηδάκη, έσπασαν οριστικά, όταν στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ο Κωστής Χατζηδάκη, βρέθηκε εκτός υπουργείου ανάπτυξης, ανεξήγητα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν την κακή σχέση του Κωστή Χατζηδάκη με τον ολίγων ικανοτήτων (τότε) υφυπουργό του Νότη Μηταράκη, που «τύγχανε» να είναι συγγενής του Αντώνη Σαμαρά.
Επίσης ο Κωστής Χατζηδάκης λειτουργούσε στο υπουργείο ανάπτυξης αμιγώς τεχνοκρατικά και όχι ως «δουλικό» των ρουσφετιών του αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης. Την εποχή εκείνη, αξίζει να θυμηθούμε, πως το όνομα του Κ. Χατζηδάκη, έπαιζε και ως εν δυνάμει αρχηγού της ΝΔ, καθώς το υπουργείο του πρωτοστατούσε σε θετικό έργο μέσα στην κρίση.

Ο Σαμαράς είχε όλους τους λόγους να μισεί τον Χατζηδάκη. Ήταν στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη και είχε πολλά θετικά στο βιογραφικό του. Ήταν πετυχημένος υπουργός του Καραμανλή, ο μόνος που κατάφερε να κλείσει το θέμα της Ολυμπιακής. Γι αυτό και ο Σαμαράς «υποχρεώθηκε» να έχει και κάποιους ικανούς στην κυβέρνησή του. Το antinews για να στηρίξει την απόφαση απομάκρυνσης του Κωστή Χατζηδάκη, από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον έλουζε καθημερινά. Στη συνέχεια έλουζε και τον αντικαταστάτη του στο υπουργείο, τον Νίκο Δένδια, για τους ίδιους λόγους, πάνω – κάτω. Καραμανλικός, δελφίνος κλπ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη και παρότι αντιπρόεδρος διορισμένος, τράβηξε σε κρίσιμα ζητήματα, μία διαχωριστική γραμμή από την επίσημη γραμμή του κόμματος.
Σχετικά με την αφωνία του κόμματος για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, ο Κ. Χατζηδάκης δεν το έκανε γαργάρα, και θύμισε τη θέση της αντιμνημονιακής ΝΔ της περιόδου 2010-12 περί αλλοίωσης στοιχείων.
Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, τάχθηκε προσφάτως υπέρ της σύστασης ΕΣΡ.
Γενικά ο λόγος του, μετριοπαθής και ήρεμος, δεν θυμίζει σε τίποτα το λόγο του άλλου αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που μόνιμα καλεί τους πολίτες να πιάσουν τα τουφέκια κατά της αριστεράς.

Στο πλαίσιο αυτής της μετριοπάθειας, ο Κωστής Χατζηδάκης, τόλμησε να μιλήσει για εθνική συναίνεση για κρίσιμα ζητήματα, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εκφράσει αυτό που περιγράφει σαφέστατα η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ.
Το πολιτικό αφήγημα της εθνικής συναίνεσης όπως διατυπώθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πολεμήθηκε από αυτούς που ήθελαν τη ΝΔ μικρή και την Ελλάδα διχασμένη. Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν βγαίνουν στη ΝΔ, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν κερδίζει από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχή φτωχοποίηση του λαού μας.
Μετά την επικοινωνιακή αστοχία της «συμφωνίας αλήθειας» της επίσημης ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης δείχνει και αυτός με τη σειρά του το δρόμο του Κώστα Καραμανλή και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που δεν είναι άλλος από τη συνεννόηση των μεγάλων κομμάτων προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Διότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.
Σαμαράς και Γεωργιάδης οι τουρίστες της ΝΔ, οι γυρολόγοι της πολιτικής, καλά θα κάνουν να ξανασκεφτούν τον πόλεμο λάσπης που ετοιμάζουν. Ας πάνε στο νέο τους κόμμα (επιτέλους) και ας κάνουν από εκεί ό,τι θέλουν…

Στη ΝΔ δεν θα περάσουν καλά. Όλοι, τους έχουν πάρει χαμπάρι.
Θα τους ταράξουμε στο ΦΩΣ!

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου