Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016

Αυτά ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής της ΝΔ [Διάλογοι]


Ποιοι έδωσαν το παρών - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε χθες, από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ, η εκτελεστική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά γραφεία.... του κόμματος στην Πειραιώς.

Παρόντες σε αυτήν, εκτός φυσικά του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, τα τρία από τα τέσσερα κοινοβουλευτικά της μέλη(Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Βλάχος-καθώς απουσιάζε ο Γιάννης Τραγάκης) ,όπως,επίσης, και οι τέσσερις μη κοινοβουλευτικοί, δηλαδή οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,Σάκης Ιωαννίδης,Στέφανος Σταμούλης και Δήμητρα Λύγούρα. Παρόντες στη συνεδρίαση ακόμη ήταν οι δύο Αντιπρόεδροι(Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης), ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής,Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,Κώστας Τσιάρας, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ,Νίκος Παπαθανάσης, καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,κατά την οποία και παρέθεσε στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους τόσο τα δημοσκοπικά ευρήματα για τη σημερινή αποδοχή του κόμματος σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στο διάστημα των τελευταίων μηνών που ο ίδιος βρίσκεται στην ηγεσία κεντροδεξιάς παράταξης.

"Είναι η πρώτη φορά που, μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, το κόμμα μας καλύπτει μία τόσο σημαντική δημοσκοπική διάφορα και,πλέον, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι προπορεύεται με σημαντικό προβάδισμα", σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: "Γι αυτό και πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να εμμείνουμε στο αίτημά μας για πρόωρες εκλογές". Στη συνέχεια,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, ζήτησε να ακούσει "πρώτα εκείνους οι οποίοι δεν έχουν την ευκαιρία να καταθέτουν καθημερινά τη γνώμη τους, καθώς δε μετέχουν στο πρωινό καφέ".

Έτσι,το λόγο πήρε πρώτη η Μαρία Σπυράκη η οποία τόνισε οτι στον ορίζοντα υπάρχουν δύο σενάρια για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες "θα γίνουν είτε παρα πολύ σύντομα, είτε πάρα πολύ αργά".

Ο Γιώργος Βλάχος επεσήμανε ότι "το κόμμα μέχρι στιγμής πάει καλά", αλλά χρειάζεται συστράτευση "γιατί μπορούμε και καλύτερα", ενώ ο Σάκης Ιωαννίδης,από την πλευρά του,υπογράμμισε την ανάγκη συχνότερων πρωτοβουλιών "που να αποσκοπούν στην κατάθεση προτάσεων νόμου,προκειμένου να καταδεικνύεται η ανεπάρκεια της σημερινής Κυβέρνησης".

Στο μεταξύ, ρόλους φαίνεται πως "αντάλλαξαν" σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης οι δύο Αντιπρόεδροι. Και αυτό, γιατί ο μεν Χατζηδάκης προσπάθησε να αποποιηθεί το ρόλο του "τεχνοκράτη", σημειώνοντας "πως δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο στο πρόγραμμα,γιατί εκείνο που προέχει είναι να τονίσουμε και τον πατριωτικό στίγμα της παράταξης", ενώ,από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως "σήμερα ο προγραμματικός λόγος είναι εκείνος που έχει ιδιαίτερη αξία για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας".

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,τέλος, επεσήμανε την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης,ενώ τοποθέτησε το χρονικό σημείο των εκλογών "όχι και τόσο σύντομα", καθώς "οι σημερινοί κυβερνώντες τρέφονται από έναν μοναδικό έρωτα με την εξουσία και,γι αυτό, δεν πρόκειται να αφήσουν εύκολα τις καρέκλες τους".

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης το λόγο πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,ο οποίος,αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για το "γόνιμο διάλογο", εξέφρασε την πρόθεση "για συχνή και, στο εξής, τακτική σύγκλιση του οργάνου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου