Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ...ΑΡΙΣΤΟΝ...

Δεν θα σταθούμε στην στάση της Εκκλησίας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα της κρίσης, κυρίως διότι δεν θέλουμε να σταθούμε απέναντι. Θεωρούμε όμως πως όταν η Εκκλησιαστική περιουσία, ξεπερνά κατά πολύ το δημόσιο χρέος, μόνον τα συσσίτια δεν αποτελούν λύση. Αν η Εκκλησία εξασφάλιζε ότι τα περιουσιακά της στοιχεία δεν θα πάνε στις τσέπες κάποιων τότε ήταν καλύτερα να σκεφθεί, να δοθεί η μισή της τουλάχιστον περιουσία στον λαό, που υποφέρει.
Θα σταθούμε όμως ....σε ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, όπως αυτή της περιφοράς του Μακαριστού Μητροπολίτη Καλλίνικου, νεκρού, πάνω σε θρόνο. Και θα σταθούμε σε αυτήν την γελοιότητα, γιατί ως ορθόδοξοι χριστιανοί, δεν επιθυμούμε με κανέναν τρόπο να ταυτιζόμαστε με τις ακραίες εκδηλώσεις των μουσουλμάνων, ειδικά αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εκτός από το θρησκευτικό, κατάπτυστο του θέματος, υπαρχει και το εθνικό κατάπτυστο, που ταυτίζεται σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση.


Επίσης δεν θέλουμε με κανέναν τρόπο να κομίζουμε "όπλα"σε τύπους απίθανους και γραφικούς σαν τον Φίλη, ειδικά αυτήν την περίοδο. Η πίστη έχει μέτρο. Παν μέτρον άριστον. Και η εικόνα της περιφοράς του Μακαριστού, εμάς τους σκεπτόμενους ορθόδοξους, μας προσέβαλε βάναυσα. Εκτός κι αν πιστεύει η Εκκλησία, ότι εκτός από τους γκάγκα πιστούς, δεν υπάρχουν και οι σκεπτόμενοι... Τους πρώτους ή τους δεύτερους θέλει στο ποίμνιό της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου