Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016

Στο επίκεντρο η εκλογή νέου γραμματέα


Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι, οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί η εκλογή γραμματέα..... της Κ.Ε., καθώς και η εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί στέλεχος «πρώτης γραμμής» για τη θέση του γραμματέα: μάλιστα, θα επιθυμούσε να έχει θητεύσει στην κυβέρνηση, ώστε να προσδώσει πρόσθετο κύρος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος, αλλά και να ηγεμονεύει πολιτικά στις επικείμενες περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Ωστόσο μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο αρνήσεις από υπουργούς, ορισμένοι από τους οποίους έχουν «ανοιχτά» πολύ σημαντικά θέματα στα υπουργεία τους.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εκτιμήσει και τον νέο συσχετισμό των τάσεων στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς καμία εξ αυτών δεν είναι πλειοψηφική. Υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχθηκαν τα 151 νέα μέλη της Κ.Ε., με πρώτους τον Ευκλ.Τσακαλώτο με 1312 ψήφους, τον Ν. Φίλη (1308 ψήφους), τον Ν.Βούτση (1272), τον Α. Ξανθό (1222), τον Γ. Δραγασάκη (1209), τον Π. Σκουρλέτη (1157), τον Π.Πολάκη (1137), τον Ν. Παππά (1106) , την Ρ. Δούρου (1090) και τον Π.Ρήγα (974 ψήφους).


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου