Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

Στην αρχή, ήταν ένα περίπτερο...Κίτρινο... Έπειτα έχασε το χρώμα του... ανάλογα με τον διαφημιστή-χορηγό. Στην αρχή πουλούσε τσιγάρα και ιδέες. Έπειτα με την βοήθεια των χορηγών, διαμόρφωσε χώρους για παγωτά, ανθρακούχα, μπύρες κλπ κλπ, έπιασε ένα τετράγωνο, αλλά...σούπερ μάρκετ δεν έγινε ποτέ... Έμεινε πάντα περίπτερο.

Ένα χρήσιμο περίπτερο, όπως το Ποτάμι, ο Λεβέντης, το ΠΑΣΟΚ της Φώφης και τόσα άλλα ....περίπτερα, που κατά καιρούς φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, για να τα καταπιεί το απέναντι σούπερ μάρκετ και να φυτρώσουν άλλα, που θα έχουν την ίδια κι απαράλλακτη μοίρα.

Γιατί τα ανύπαρκτα κομματίδια, δεν είναι εκείνα που αφελώς πιστεύουν ορισμένοι με δήθεν μεγαλύτερες κομματικές ευαισθησίες από τους υπόλοιπους, που εκπροσωπούν την δημοκρατία. Αυτήν καταδυναστεύουν, αφού θα μπορούσε κάλλιστα με τις ανύπαρκτες έως και αστείες ιδέες τους, να εμφανισθούν ως απλές τάσεις στα δυο μεγάλα κόμματα. Ωστόσο πρέπει να το διαπραγματευθούν. Να κερδίσουν και κάτι οι περιπτερούχοι πρόεδροι.  Έτσι φυτρώνουν σαν να μανιτάρια, εκβιάζουν στην ουσία, με βάση τον εκλογικό νόμο, τα κόμματα εξουσίας και ζητουν ένα μικρο μερίδιο από αυτά, όταν έλθει η ώρα... Κομματίδια άνευ ουσίας, λόγου και πολιτικής. Αστειότητες, ενός συστήματος που θέλει δεκανίκια  για να περνά γραμμή στα μεγάλα κόμματα και να τα εκβιάζει. Την μόνη που λυπόμαστε είναι η συμπαθής τάξη των περιπτερούχων. Με τόση πραμάτεια... και να μην γίνονται ποτέ σούπερ μάρκετ... Αδικία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου