Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Είναι ανάγκη επιτακτική, αυτή η πολιτική να αλλάξει. Είναι σαφές, ότι η καραμέλα περί πρόωρων εκλογών, δεν παίζει πλέον.
Ταυτόχρονα, όσο ο χρόνος ροκανίζεται, από μια κυβέρνηση που σέρνεται, αλλά εκλογές δεν κάνει εξαιτίας της συνεχούς και επίμονης βλακωδώς τακτικής των πρόωρων εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας απογοητεύονται.
Ο αντιπολιτευτικός ......πολιτικός λόγος, δεν μπορεί να ταυτίζεται πάντα με την φθορά του αντιπάλου και τις επαναλήψεις περί συνεχών λαθών που γίνονται, αλλά δεν αξιοποιούνται από την άλλη πλευρά.
Θέλει μεστό πολιτικό λόγο, με αντιπροτάσεις ουσιαστικές, ώστε να ξεπεράσει ο ψηφοφόρος αυτό που έχει αποτυπωθεί στο μυαλό του και είναι το "όλοι ίδιοι είναι"και "κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, από την ώρα που οι εταίροι έχουν το πάνω χέρι".
Αντί να αξιοποιήσει αυτό το γεγονός, η αξιωματική αντιπολίτευση, αναλώνεται σε πολεμική κραυγών και πυροτεχνημάτων λεκτικών, όχι ουσιαστικών αντιπροτάσεων και εκπόνηση σχεδίου για να βγει η χώρα από την κρίση. Έτσι δεν πείθει, όπως άλλωστε δείχνουν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις.
Είναι τουλάχιστον τραγικό και ιστορικά αξιοπερίεργο, πως είναι δυνατόν μια κυβερνητική παράταξη να χάνει ως κόμμα 22-26% της δυνάμεώς της και η αξιωματική αντιπολίτευση να μην εισπράττει ούτε μια μονάδα. Έτσι αυξάνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων και εάν ο κανόνας που ισχύει τα τελευταία χρόνια, είναι πως οι αναποφάσιστοι γυρνούν κατά πλειοψηφία στο κόμμα που ψήφισαν τότε τα πράγματα είναι τραγικά για την Νέα Δημοκρατία.
Αντί όμως οι επιτελείς της... παρακείμενης στην λαχαναγορά Νέας Δημοκρατίας, να αντιληφθούν ότι τα ανοίγματα, προς το φθαρμένο και απαξιωμένο ανύπαρκτο σχεδόν ΠΑΣΟΚ προς τα φαντάσματα του Σημίτη και την ακροδεξιά δεν αποδίδουν, συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι, που τους βγάζει εκτός παιγνιδιού.
Είναι σαφέστατο και μόνον φανατικοί ανόητοι που ζουν με το μίσος τους για τον Σύριζα δεν το βλέπουν, ότι η ...συγκυβερνητική παράταξη, προετοιμάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο: Τοποθετεί από φεγγίτες και παράθυρα, δικούς της ανθρώπους, που θα μιλήσουν την ώρα που εκείνη θα το θελήσει.

Αρα τα πράγματα, δεν είναι τόσο ιδανικά όσο τα παρουσιάζουν στην Πειραιώς. Είναι κι εκείνη η μεγάλη ομάδα των Καραμανλικών,  που είναι αμφίβολο εάν θα ακολουθήσει τις παραινέσεις του πρώην πρωθυπουργου για να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Κι αν σπάσει ο Θεός και όχι ο διάβολος το ποδάρι του και σχηματισθεί κάτι το νέο στον χώρο της κεντροδεξιάς, τότε τα πράγματα ανατρέπονται. Φαίνεται όμως ότι ο λήθαργος της εξουσίας δεν αφήνει τον Κυριάκο να δει καθαρά τα πράγματα....Δυστυχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου