Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2016

Εκλογές ΤΕΕ: Οι κολλητοί του Παπαμιμίκου, εφιάλτης για τον Κυριάκο…


Ο Γιώργος Στασινός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, «αδελφός» του πρώην γενικού γραμματέα της ΝΔ που οδήγησε στη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, φαίνεται να διαλύει την κομματική παράταξη της ΝΔ στους μηχανικούς, τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών.

Τέσσερα (!) νέα ψηφοδέλτια, κατεβαίνουν στις εκλογές του ΤΕΕ , με τα πιο σημαντικά ....στελέχη της ΝΔ στους μηχανικούς. Χαρακτηριστικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το 75% των εκλεγμένων με τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, στις προηγούμενες εκλογές, κατεβαίνουν με άλλα ψηφοδέλτια.

Αιτίες, όπως λένε οι γνωρίζοντες, η νοοτροπία των κολλητών που κυριάρχησε κατά τη θητεία Στασινού και η εμπλοκή των «κολλητών» του προέδρου στην υπόθεση του Ταμείου Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) και της Τράπεζας Αττικής.

Η δήλωση Στασινού ότι «η Τράπεζα Αττικής ήταν μαύρο κουτί» για αυτόν, έχει εξοργίσει τους μηχανικούς. Κοντά στα δυο χρόνια πρόεδρος στο ΤΕΕ, πρώην μέλος ο ίδιος του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ , έχοντας ορίσει ο ίδιος τους εκπροσώπους του Ταμείου, που συμμετείχαν και στο Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας να γίνεται εφτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων στην προεδρία και μεσολαβώντας τα capital controls, θεωρούν τουλάχιστον ειρωνικό το να δηλώνει «ανήξερος» για τα 500 εκ. ευρώ ασφαλιστικών εισφορών που δοθήκαν επί της θητείας του στην Τράπεζα Αττικής.

«Δεν ήξερε, δεν ρώταγε τους «κολλητούς» του στο Δ.Σ. της Τράπεζας», λένε χαρακτηριστικά.

Πολλοί στη ΝΔ φοβούνται ότι το αποτέλεσμα στις εκλογές του ΤΕΕ θα είναι τόσο αρνητικό για τη ΔΚΜ, που πιθανόν να παρασύρει -όπως η ΟΝΝΕΔ- σε περιπέτειες ακόμη και τον γενικό γραμματέα του κόμματος.

Ας πρόσεχαν …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου