Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Σε δύο γραμμές η ΝΔ σχετικά με τη συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ


Διαφορετικές απόψεις εκφράστηκαν την Κυριακή από Καραμανλικούς και Σαμαρά


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος


Δύο γραμμές υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με το ζήτημα της συναίνεσης σε ορισμένα εθνικά θέματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε την Κυριακή ....από τις ομιλίες Καραμανλικών στελεχών στη Λαμία και του Αντώνη Σαμαρά στην Ξάνθη.

Στη Λαμία, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Μαριέττα Γιαννάκου, παρουσία του Κώστα Καραμανλή, πολλών "καραμανλικών" βουλευτών και του Κώστα Μπακογιάννη, εκφράστηκε από τους ομιλητές η "προτροπή" προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρξει συναίνεση σε ορισμένα θέματα με την κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες διαφωνίες των δύο πλευρών, όπως συνέβη με τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η εντελώς αντίθετη άποψη εκφράστηκε στην Ξάνθη από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Κατά την ομιλία του σε παραγωγικούς φορείς του Νομού, τόνισε πως η ΝΔ δεν πρέπει να συναινέσει με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο αυτός δεν παραδέχεται τα λάθη της πολιτικής του και δεν "δείχνει την τόλμη να βοηθήσει ώστε να διορθωθούν".

"Αν είχε το θάρρος να βγει και να παραδεχθεί τα λάθη του, και - κυρίως – αν έδειχνε την τόλμη να βοηθήσει για να διορθωθούν τα λάθη αυτά, τότε μόνος του θα άλλαζε την εικόνα του. Αλλά όσο δεν συμβαίνει αυτό, κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε", ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου