Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2016

ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Είναι πολιτικά παράδοξο και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο το γεγονός,να σε θέλουν όλα τα διαπλεκόμενα, να σε βοηθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, να σε θελουν οι Ευρωπαίοι δυνάστες, να σε πάνε και να πλησιάζουν τα μικρά κόμματα περίπτερα και να μην μπορείς ως πρόεδρος κόμματος να εισπράξει το κόμμα σου ,"η Νέα Δημοκρατια του Κυριάκου", τίποτα από την χασούρα του Σύριζα.
Γιατί άραγε, γιατί δεν πείθεις προφανέστατα, με αυτά που κάνεις. Κανείς δεν ασχολείται όμως, με το διότι ....της υπόθεσης.
Ένα κόμμα εξουσίας, μοιράζει δουλειά. Ως μάνατζερ που ισχυρίζεται ότι είναι ο Κυριάκος, φαίνεται ότι δεν το γνωρίζει αυτό. Ένα κόμμα, μια παράταξη σέβεται την ιστορία της και όσους πολέμησαν και μάτωσαν γι' αυτήν. Ούτε αυτό το γνωρίζει ο Κυριάκος. Έτσι το μισούν και τους έχει κάνει έξαλλους -κοιτάξτε πως τα έχει καταφέρει ο μπαγάσας- διάφοροι ταγμένοι αλλού και φυσικά όταν έρθει η ώρα, πάλι δεν θα τον προτιμήσουν.
Οι Σαμαρικοί είναι έξαλλοι. Θεωρούν όπως και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος άλλωστε δεν το κρύβει, το λέει ξεκάθαρα στον κύκλο του, γιατί θεωρούν ότι τους πρόδωσε και δεν τους έδωσε τα υπεσχημένα. Τον υπονομεύουν λοιπόν συνεχώς και ακαταπαύστως. Δεν αποκλείεται, εάν το θέμα τραβήξει, να τους δεις πάλι να κανουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: Την πολιτική άνοιξη νο 2.
Οι του Αδώνιδος παίδες Ελλήνων. Η ακροδεξιά στην Νέα Δημοκρατία, μπορεί να καθίσει στην γωνία, αλλά τώρα έχει άλλο ρόλο. Αυτός ήταν πίσω και από τα τερτίπια, που εγιναν αρχικά στην ΟΝΝΕΔ -φτιάχνει το δικό του επιτελείο και στρατό και υπονομεύει εμμέσως πλην σαφώς την ηγεσία, φροντίζοντας να ρίχνει και κανένα πυροτέχνημα, περί Κούλη πρωθυπουργού, για να βαστά τα ίσα.
Σαφώς και έχει δύναμη και δυναμική, που μεγαλώνει, αυξάνει και αλλοιώνει την...φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί κάτι οι γκάγκα οπαδοί, που το μόνον που σκέπτονται είναι η πτώση του Σύριζα, κάτι η απογοήτευση του κόσμου, δεν θέλει πολύ να μετατραπεί σε εκπρόσωπος των χουλιγκάνων.
Οι απογοητευμένοι, κάθε είδους, που νιώθουν να τους φέρεται ως σατράπης αρχηγός και να τους αγνοεί, όπως είναι ο έρμος ο Τζιτζικώστας, που δεν θέλει να τον βλέπει στα μάτια του, από χθες ο Τασούλας, που τον έφαγε λέει, γιατί δεν ψήφισε την άρση ασυλίας του Νικολόπουλου και καμιά εικοσαριά βαστάζοι.
Δεν βάζουμε τον Μεϊμαράκη μέσα, γιατί τηρεί αποστάσεις και φυσικά κάθε άλλο πάρα νιώθει ευχάριστα με τον Κούλη.
Πάμε τώρα στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει την σιωπή. Αποτελεί, θέλει δεν θέλει, τον εκπρόσωπο της μεγαλύτερης τάσης στην Νέα Δημοκρατία κι αν αύριο είχαμε εσωκομματικές εκλογές και έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και έβαζε υποψηφιότητα- λέμε, αν και είναι εξωπραγματικό -ο Κούλης θα κτυπούσε σιβηρικά νούμερα.
Όμως έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή, λειτουργεί θεσμικά, ζητά να δοθεί χρόνος στον Κυριάκο-κακώς κατά την γνώμη μας- και δεν υπονομεύει.
Έλα όμως που ένας μεγάλος αριθμός ανεξαρτήτως κινούμενων Καραμανλικών...δεν θα τον ακούσουν...πάλι. Όση κι αν είναι η αγάπη τους για την παράταξη, πρωθυπουργό τον Κυριάκο, δεν θελουν να δουν. Λυπούμεθα, αλλά και μόνον με αυτήν την κατηγορία των ψηφοφόρων, ο Κυριάκος κι ας λένε ό,τι θελουν οι δημοσκόποι, δεν προκειται να γίνει πρωθυπουργός ή πιθανότατα με ένα ποσοστό 3-4% παραπάνω από τον Σύριζα πρωθυπουργεύων, με ένα κόμμα απόκομμα, που θα τον στείλει πιο γρήγορα από ένα έτος στο περιθώριο.


Ο Κούλης γενικώς, δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα μιας μεγάλης παράταξης. θα εγγυηθεί την ενότητα ενός έθνους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου