Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016

Η πρώτη δήλωση του Τραμπ μετά την νίκη. Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και δεσμεύσεις προς τη διεθνή κοινότητα


Η πρώτη ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ
Τραμπ: Είναι ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού


Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και αυτούς που επέλεξαν να μην με ψηφίσουν, είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ - Συνεχάρη την Κλίντον για την προσφορά της
Ενωτικός εμφανίστηκε.... στην πρώτη του ομιλία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών οι οποίες τον ανέδειξαν ως τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στην πρώτη δήλωση μετά την ανάδειξη του ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε, εμφανώς συγκινημένος, ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά τις 9:30 (ώρα Ελλάδος). Ο 45ος πρόεδρος της χώρας, πλαισιωμένος από τα μέλη της οικογένειάς του και τους στενούς συνεργάτες του, εμφανίστηκε ενωτικός αλλά και ασυνήθιστα ευγενής προς την ηττημένη Χίλαρι Κλίντον ενώ περιέγραψε σε πολύ γενικές γραμμές τις προτεραιότητες για την προεδρία του.

«Σας ευχαριστώ. Άργησα αλλά όλο αυτό που ζούμε είναι τόσο περίπλοκο...Πρέπει να σας πω πως μόλις έλαβα μια κλήση από τον υπουργό Εξωτερικών και μας συνεχάρη για τη νίκη μας και εγώ γι αυτή τη σκληρή μάχη που έδωσε η ίδια και η οικογένειά της. Δούλεψε σκληρά και την ευγνωμονούμε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Τώρα είναι η ώρα να συσπειρωθούμε όλοι. Να είμαστε ένας ενωμένος λαός. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών και αυτό είναι θεμελιώδους σημασία για μένα. Προς όσους δεν με στήριξαν, τώρα τους προσεγγίζω και ζητώ τη συμβουλή τους».

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να στηριχθούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες στις ΗΠΑ αλλά και να αποκατασταθεί η οικονομική ισχύς που η χώρα έχει απολέσει ενώ ειδική αναφορά έκανε και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δηλώντας πως οι ΗΠΑ «δεν θα είναι μόνο δίκαιοι προς τους πολίτες της αλλά δίκαιη προς όλο τον κόσμο».


Mike Segar / Reuters



Carlo Allegri / Reuters



Brendan McDermid / Reuters



Mike Segar / Reuters



Carlo Allegri / Reuters



Carlo Allegri / Reuters



Mike Segar / Reuters



Mike Segar / Reuters



Carlo Allegri / Reuters



Brendan McDermid / Reuters



Brendan McDermid / Reuters



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου