Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Big Brother ο Καρανίκας στα social media των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο… κόφτη θα ελέγχει τη δραστηριότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε facebook, Twitter και instagram

Του Γιώργου Νόκου- Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Ενα άγρυπνο μάτι πάνω από τους λογαριασμούς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», «Το μακρύ χέρι του Μαξίμου, που επαναφέρει στην τάξη τους ....δυσαρεστημένους βουλευτές». Αυτοί οι δύο τίτλοι θα μπορούσαν να περιγράψουν σε αδρές γραμμές τις νέες αρμοδιότητες του Νίκου Καρανίκα.
Το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο Νίκος Καρανίκας, θα είναι πλέον ένα παρατηρητήριο της δραστηριότητας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τη στόχευση της συγκεκριμένης κίνησης να είναι σαφής. Πρέπει να αποφεύγονται οι κάθε είδους υπαινιγμοί σε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση και να προκαλέσουν εσωστρέφεια στο κόμμα, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο πρέπει να είναι προσηλωμένοι αποκλειστικά στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και της επίτευξης του στόχου της απομείωσης του χρέους.
Αυτό τον απλό ρόλο έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Καρανίκας, σε μια παραλλαγή αρμοδιοτήτων που είχε αναλάβει και στο παρελθόν. Η απόφαση για τον νέο του ρόλο ουσιαστικά ελήφθη μετά τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου και τις ανακατατάξεις στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα. Το ντόμινο που προκάλεσε η αξιοποίηση του Δ. Τζανακόπουλου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έφερε στη θέση του την Ιωάννα Πεπέ, ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, όπως επίσης την επιστροφή του Θ. Μιχόπουλου, μέχρι πρότινος υπεύθυνου του πολιτικού σχεδιασμού, στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ενώ ο Αγγελος Τσέκερης, άλλοτε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, ανέλαβε τον πολιτικό σχεδιασμό. Το παραπάνω ντόμινο δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος δεν αξιοποιήθηκε σε κάποια θέση ιδιαίτερα μεγάλης ευθύνης ή με σύνθετες αρμοδιότητες, αλλά σίγουρα ανέλαβε μια απλή αποστολή.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ
Οι νέες αρμοδιότητες του Νίκου Καρανίκα δεν έχουν γίνει δεκτές με ιδιαίτερη ικανοποίηση στις τάξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διορισμός του στο γραφείο του πρωθυπουργού και ο σάλος που είχε ξεσηκωθεί τον περασμένο χρόνο θεωρήθηκε από πολλούς βουλευτές, αλλά και στελέχη ως ένα μείζον επικοινωνιακό λάθος. Υστερα από τόσους μήνες δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο διορισμός του μόνο κακό έκανε σε όλα τα επίπεδα. Το ζήτημα, δε, για το οποίο στοχοποιήθηκε ο Νίκος Καρανίκας πλέον είναι η βασική του ασχολία και αρμοδιότητα. «Δεν γίνεται αυτός που έγινε θέμα για το Twitter του και τις αναρτήσεις του να ελέγχει τα δικά μας και να κάνει παρατηρήσεις», έλεγε με νόημα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για το έργο που ανέλαβε να κάνει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος.
Οι κακές γλώσσες, μάλιστα, το πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι «αξιοποιήθηκε» στο μόνο πράγμα που γνωρίζει να κάνει, να ασχολείται με λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter, αυτή τη φορά όχι για να σχολιάζει την Ελένη Μενεγάκη, αλλά για να παρακολουθεί βουλευτές. Το έργο του αναμένεται να διπλασιαστεί τις ημέρες των γιορτών και αυτό γιατί οι βουλευτές θα επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες και θα πρέπει να βρουν μια μέση λύση ανάμεσα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και τα παράπονά τους και στην αποστολή που τους ανέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο., να βγουν από τα γραφεία τους και να μιλήσουν με τους πολίτες. Ολο αυτό θα πρέπει αφενός να επικοινωνηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφετέρου να μην έχει ίχνος αρνητικής χροιάς ή κάποιον υπαινιγμό. Αλλωστε, το άγρυπνο μάτι του Νίκου Καρανίκα θα είναι πάνω από τα προφίλ τους.


Η αποτυχία των προηγούμενων «αποστολών»
Πρόκειται για την τρίτη φορά που το κυβερνητικό επιτελείο ψάχνει να βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει τις… ικανότητες του Νίκου Καρανίκα και να δικαιολογήσει τον διορισμό του όχι μόνο σε βουλευτές και στελέχη, αλλά και σε όσους τον βλέπουν να βρίσκεται στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο ισόγειο της Βουλής. Η πρώτη του αποστολή ήταν η διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, όπως ήταν εκείνη για τη συνταγματική αναθεώρηση το καλοκαίρι. Η αποστολή αυτή πλέον δεν έχει νόημα, καθώς τα μέτωπα της κυβέρνησης είναι πολλά και δεν υπάρχει χρόνος για επικοινωνιακές φιέστες.
Μετά, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος ανέλαβε έναν ρόλο που έμοιαζε με εκείνον ενός διαμεσολαβητή ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τους βουλευτές του κόμματος, έχοντας την έδρα του στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Παρά την απλή περιγραφή του συγκεκριμένου ρόλου, για τον ίδιο μάλλον ήταν κάπως σύνθετες οι αρμοδιότητές του, με αποτέλεσμα και αυτή η προσπάθεια να πέσει στο κενό, έχοντας προλάβει να προκαλέσει αρνητικά σχόλια, καθώς αρκετοί ήταν οι βουλευτές που έκριναν ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Ετσι και οι δύο προσπάθειες στέφθηκαν από... πλήρη αποτυχία είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα τους, που δεν μπορούσε να υποστηρίξει ο σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα.


Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/big-brother-karanikas-sta-social-media-ton-voulefton-tou-siriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου