Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

Ποιοι είμαστε…

Το Exofitsio είναι ένα μικρό ιστολόγιο. Δεν έχει πόρους, πιθανότατα γι' αυτό είναι «μικρό», δεν παίρνει κρυφά κονδύλια, ζει έτσι “θεόπνευστο” …ευτυχώς ή δυστυχώς. Eχει μία σταθερή γραμμή…
Αυτήν την γραμμή, θα επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε για άλλη μια φορά, στο σημείωμα μας.

Μια αναδρομή λοιπόν στις εσωκομματικές εκλογές, για την εκλογή προέδρου, στην Νέα Δημοκρατία…

Υπενθυμίζουμε, ότι ακόμα κι όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προειδοποίησαμε ότι ο Βαγγέλης συμπαθής μεν, αλλά δεν κάνει.

Το ίδιο εξακολουθούμε να πιστεύουμε και σήμερα, παρότι και τότε, είχαμε ταχθεί κατά της εκλογής Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Tζιτζικώστα, γιατί πιστεύαμε ότι κανείς απ' αυτούς, δεν διέθετε τα προσόντα για την θέση του προέδρου της ιστορικής παράταξης. Δυστυχώς, μάλλον δικαιωθήκαμε.

Υπό την έννοια αυτή, δεν δέχεται το μικρό exofitsio, ούτε εντολές, ούτε κατευθύνσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες και σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να έχει στεναχωρήσει εκείνον, που πιστεύει ότι θα έπρεπε να βρισκόταν αυτήν την στιγμή στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας και της χώρας:

Tον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Δεν έχει να κερδίσει τίποτα το μικρό αυτό ιστολόγιο, από την επάνοδο του Κ. Καραμανλή. Ο καθένας κάνει τον κύκλο του, την πορεία του, όλοι γνωστοί είμαστε, με τα λάθη και τις παραλείψεις μας και ο αγώνας μας, με τα μικρά μέσα που διαθέτουμε, δεν γίνεται για λόγους σκοπιμότητας ή προσωπικής αναγνώρισης. Δόξα τον Θεό, τους τίτλους τους δίνουν οι διαχρονικές πορείες κι όχι οι πολιτικοί ή οι οικονομικοί παράγοντες…

Η εμπιστοσύνη μας στις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού  έχουν να κάνουν με μία ιδεολογία, που ταυτίσθηκε με τον λεγόμενο «Καραμανλισμό». Το γεγονός δεν μας εμποδίζει να έχουμε διαφορετική άποψη, για το πώς θα έπρεπε να φερθεί σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Ο ίδιος καθώς φαίνεται, έχει διαφορετική άποψη, δεν θέλει να εμπλακεί, δεν θέλει να κατηγορηθεί για παρεμβάσεις, που θα χαρακτηρισθούν διασπαστικές και επιθυμεί να λειτουργεί θεσμικά.

Εμείς, το μικρό αυτό ιστολόγιο, έχουμε διαφορετική άποψη. Θεωρούμε, ότι θα πρέπει, εφόσον ο ίδιος δεν επιθυμει να εμπλακεί,  να εμπλακούν όσοι πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποτελεί την λύση για την Νέα Δημοκρατία, και τον τόπο και ταυτόχρονα καταστρέφει το dna της ιστορικής παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σαφώς και υπάρχει ο φόβος, η άποψή μας αυτή να ερμηνευθεί ως παρέμβαση -ενός μικρού ιστολογίου, το επαναλαμβάνουμε, που δεν διαθέτει κρυφούς πόρους και κρυφούς πάτρωνες-προς εξυπηρέτηση της υπάρχουσας κωμικής κατάστασης της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Ωστόσο η δημιουργία ενός σοβαρού κεντροδεξιού κόμματος σε αυτό το συμπέρασμα ως είναι φυσικό οδηγεί, αφού προκαλεί την διάσπαση στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Έτερον… εκάτερον.

Γιατί αν αυτή η σκέψη του εγκλωβισμού στο μαντρί μιας παράταξης, για την ιστορία της οποίας πόνεσαν και κόπιασαν τόσοι και τόσοι, στελέχη και ψηφοφόροι, λειτουργεί πάντα εκβιαστικά, υπό το πρίσμα του «παραταξιακού εκβιασμού», και της ενίσχυσης του αντιπάλου, θα μπορούσαμε να είχαμε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατιας… τον Αδωνι Γεωργιάδη….

Υπό την έννοια αυτή, πιστεύουμε ξεκάθαρα, ότι ένα κεντροδεξιό κόμμα, σοβαρό ,με αρχές Καραμανλικές, είναι ιστορική αναγκαιότητα .

Ο Κωστής Καραμανλής, είναι ηγέτης, είναι ένα ιστορικό πρόσωπο, που δυστυχώς τώρα, έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται το έργο και την αξία του, ωστόσο είναι…πολιτικό πρόσωπο. Είναι ταυτισμένο με μια ιδεολογία, της ιστορικής Νέας Δημοκρατίας, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο ίδιος δεν θέλει να εμπλακεί και πιθανότατα από την πλευρά του, να έχει δίκιο. Η ιδεολογία; Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία …ΠΑΣΟΚ να περιθωριοποιείται, ανάλογα με τον πρόεδρό της.

Είναι η βασική αστική ιδεολογία, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό -της Ευρώπης με ανθρώπινο πρόσωπο και αξίες- που έστησε,μεταπολιτευτικά μια χώρα στα πόδια της. Κι απέχει πολύ από την «νέα δημοκρατία» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ηγέτης, αφού ο Κ. Καραμανλής δεν το επιθυμει, δεν υπαρχει για να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας. Το αναγνωρίζουμε.

Το αδιέξοδο είναι σαφές. Αλλά στην πολιτική, δεν πρέπει να υπάρχουν αδιέξοδα. Και η χώρα θα πονέσει και θα φανει ολη η γυμνια μιας παράταξης ιστορικής, εάν κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η γνώμη μας .Σαφέστατη και ξεκάθαρη. Ιδεολογία υπάρχει. Αναζητείται ηγέτης…

exofitsio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου