Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016

Στρατηγική σε διπλό ταμπλό από τη ΝΔ

Οι επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σταθερά, προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της «Πολιτικής Αλλαγής» παραμένει η πυξίδα της Πειραιώς, με το αίτημα για εθνικές εκλογές να παραμένει στο τραπέζι και τις σχετικές προετοιμασίες να συνεχίζονται.... με αμείωτους ρυθμούς. Όπως έγραφαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, στο «γαλάζιο» στρατηγείο, πέραν των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων στελεχών ανά την περιφέρεια, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση των εκλογικών αντιπροσώπων και των εθελοντών της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, εξακολουθεί να «τρέχει» το πρόγραμμα για την επιλογή των προσώπων που θα κληθούν να δώσουν αέρα ανανέωσης στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού. «Δεν μετακινούμαστε από τη θέση μας περί ανάγκης να απαλλαγεί η χώρα από αυτή την κυβέρνηση.

Αυτός είναι και θα είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο κινούμαστε», λένε χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες και με φόντο το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του οργανώνουν ένα εναλλακτικό πλάνο δράσης, καθώς, σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, οφείλουν να είναι προετμασμένοι για την περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας μεταθέσει για αργότερα (και πάντως πέραν της άνοιξης και του Μαρτίου, μήνα που είχε… μαρκαριστεί στο καλεντάρι της Πειραιώς) τα σχέδιά του σχετικά με τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες. «Η πρωτοβουλία για εκλογές ανήκει πάντα στον πρωθυπουργό.

Aυτός είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να λησμονεί κανείς, πολλώ δε μάλλον όταν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της συμπολίτευσης υπάρχουν βουλευτές που δεν θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, αφού θα βρεθούν εκτός νυμφώνος. Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο ισχύει και για τους ΑΝ.ΕΛ., όπως και για όλες αυτές τις στρατιές των κομματικών στελεχών που έχουν πιάσει στασίδι στον κρατικό μηχανισμό. Δεν είναι λπόν εύκολο να πας σε κάλπες με πεσμένο το ηθικό ολόκληρο του μηχανισμού», σημειώνουν έμπειρ «γαλάζιοι» κομματικοί παράγοντες.
Στο πλαίσιο αυτό, επί της ουσίας, επιτελείς της Πειραιώς έχουν καταρτίσει κι ένα δεύτερο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα ξεδιπλώνεται ταυτόχρονα με το αρχικό και θα αφορά την πιθανότητα μακράς χρονικής παράτασης των εκλογών. Χωρίς να διαφοροπείται oύτε στο ελάχιστο η ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων κομματικών στελεχών για ανάγκη αλλαγής σκυτάλης στην εξουσία και μάλιστα με αυτοδυναμία της Ν.Δ., θα δρομολογηθεί μια σειρά διαδικασιών με στόχο, αφενός, να μην καεί ο… κομματικός μηχανισμός στην προθέρμανση και, αφετέρου, να αξιοποιηθεί πλήρως το διάστημα μέχρι την κάλπη, ώστε να γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά σε επίπεδο κοινωνίας τα αναπτυξιακά μέτρα που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να βελτιωθεί ο βαθμός της εμπιστοσύνης των πολιτών αναφορικά με την προοπτική υλοποίησής τους (βασικό ζητούμενο, που προκύπτει από τα ευρήματα των μετρήσεων). Από δω και στο εξής, ο όρος «οικογένεια» θα ακούγεται όλο και πιο πολύ από το στόμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με προφανή στόχο να ταυτιστεί η μείωση της φορολογίας που ευαγγελίζεται η ΝΔ με την βελτίωση της καθημερινότητας του συνόλου των κοινωνικών και ηλικιακών ομάδων και να ακυρωθεί στην πράξη η κυβερνητική επιχειρηματολογία περί στοχοποίησης κυρίως των συνταξιούχων (με αφορμή το επίδομα Τσίπρα) και των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη και των προβεβλημένων στελεχών στις Οργανώσεις ολόκληρης της χώρας και μάλιστα με… επαναλήψεις, όπου κρίνεται απαραίτητο.
«Ο Κυριάκος είναι ο πρόεδρος των περιοδειών. Είναι 52 εβδομάδες αρχηγός και έχει πραγματοπήσει 31 ταξίδια εντός συνόρων. Εφόσον λοιπόν το επιτρέψουν εξελίξεις, θα ποντάρει ακόμη περισσότερο στο συγκεκριμένο χαρτί και ιδιαίτερα στις περιοχές-κλειδιά για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς, όπως δείχνουν δημοσκοπήσεις, η τακτική αυτή τού έχει βγει πλήρως», υπογραμμίζει εξέχον μέλος της «γαλάζιας» προεδρικής αυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου