Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2016

Δικαστικό Πραξικόπημα προσπαθούν να γλιτώσουν τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Τον αθώωσαν από την κατηγορία του διπλοθεσίτη! Ήταν ταυτόχρονα στο Δ.Ν.Τ (ελεγκτής) και στην ΕΛΣΤΑΤ (ελεγχόμενος) !!!

Posted by netakias.com

Ενώ εκκρεμεί η υπόθεση, που αφορά την κατηγορία αν διογκώθηκε σκόπιμα το έλλειμμα για να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου στο Συμβούλιο Εφετών, το δικαστήριο τον αθώωσε από την κατηγορία του ασύμβατου ....
να είναι ταυτόχρονα υπάλληλος του ΔΝΤ που τελικά μπήκε στην Ελλάδα και κατέστρεψε ζωές και υπάλληλος της υπηρεσίας που χάρη στα στοιχεία που κατασκεύασε έφερε την Ελλάδα στην θέση να ζητήσει την Συνδρομή του Δ.Ν.Τ…..κι όλα αυτά θεωρήθηκαν «απλή υπαλληλική παράβαση»

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση! Η δίκη του κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και το Δικαστήριο με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας, Ελένης Σίσκου κατέληξε στην αθώωση του μετά από ακροαματική διαδικασία πέντε ωρών.
Κατά την κατηγορία ο Ανδρέας Γεωργίου είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος διότι είχε διατηρήσει για ορισμένους μήνες, μέχρι το τέλος του 2010 παράλληλα με την ιδιότητα του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τη θέση του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο οποίο είχε εργαστεί επί χρόνια, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο. Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της επικαλέστηκε έγγραφο του ΔΝΤ σύμφωνα με το οποίο όπως ανέφερε διευκρινίζεται πως ο κ. Γεωργίου δεν ασκούσε παράλληλα καθήκοντα και κατέληξε πως η παράβαση είναι «άνευ ποινικού περιεχομένου», προσθέτοντας πως «πρόκειται για απλή υπαλληλική παράβαση» ενώ επιπλέον επισήμανε πως δεν προέκυψε πως υπήρχε σκοπός εκ μέρους του κ. Γεωργίου να ενισχύσει την εξουσία του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Αντίθετα, τόνισε πως αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στον νομοθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου