Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2016

Το τέλος των Marlboro;


 –Στη διακοπή παραγωγής τσιγάρων προσανατολίζεται η Phillip Morris


Η κολοσσιαία καπνοβιομηχανία Phillip Morris εξετάζει την πιθανότητα να σταματήσει βαθμιαία να παράγει τσιγάρα, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Andre Calatzopoulos.....
που μίλησε στο BBC.

«Πιστεύω ότι θα έρθει μια στιγμή που θα πω τα εναλλακτικά προϊόντα έχουν υιοθετηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε μαζί με τις κυβερνήσεις να μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια σταδιακή διακοπή των τσιγάρων», δήλωσε ο κ. Calatzopoulos, συμπληρώνοντας «ελπίζω αυτή η μέρα να έρθει σύντομα».

Η Phillip Morris, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο έχει ως κύρια πηγή εσόδων την πώληση παραδοσιακών τσιγάρων. Με τον αριθμό των σταθερών καπνιστών να μειώνεται συνεχώς, υπολογίζεται ότι το 2025 θα έχει παραμείνει στον κόσμο περίπου ένα δισεκατομμύριο καπνιστών.

Η Phillip Morris πουλάει τσιγάρα χωρίς καπνό σε περισσότερες από 10 αγορές, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, η Ελβετία και η Ιταλία. Η εταιρεία τονίζει ότι το ηλεκτρονικό της τσιγάρο ανεβάζει τη θερμοκρασία των επεξεργασμένων φύλλων καπνού ώστε να παράγουν καπνό, χωρίς όμως να τα καίει. Ταυτόχρονα, οι κύριοι ανταγωνιστές της εταιρείας, η Japan Tobacco International και η British American Tobacco επενδύουν σε παρόμοια προϊόντα.

Συγκεκριμένα η Phillip Morris, παραγωγός των τσιγάρων Marlboro, έχει επενδύσει περισσότερα από 2 δισεκ. σε τσιγάρα «μειωμένου κινδύνου».



Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου