Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: «Όσο μπορείς, μην την εξευτελίζεις…»




Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς, μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στις πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών....
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Kωνσταντίνος Καβάφης

*** Είναι πλέον κοινό μυστικό, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να σκεφτεί από μόνος του. Θα ήθελα, λοιπόν, να μάθω ποιος σύμβουλός του, ποιο φωτεινό μυαλό τέλος πάντων, του είπε «πρόεδρε, επειδή θα αυξηθεί ο φόρος του καφέ, όταν ξυπνήσεις την πρωτοχρονιά, βγάλε μια σελφι με την οικογένειά σου, ανέβασε τη στο τουίτερ, κατέβα Κολωνάκι και βγάλε μια στημένη φωτό στο Da Capo, πίνοντας καφέ. Ο φωτογράφος θα είναι έξω και θα σε τραβήξει. Προς θεού, όχι ανφάς… όχι ανφάς»



*** Ευτυχώς που δεν αυξήθηκε ο φόρος στους οίκους ανοχής. Αδυνατώ, δε θέλω πλέον να φανταστώ μέχρι που είναι ικανός να φτάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για λίγη δημοσιότητα…

*** Όλοι ξέρουμε επίσης πως το Da Capo είναι το στέκι των ανθρώπων του μόχθου που θα νιώσουν στην τσέπη τους την αύξηση του καφέ.

*** Ποιο Da Capo ρε παιδιά; Αν υπολογίσουμε πόσα δάνεια χρωστάει το κόμμα του Μητσοτάκη και η οικογένειά του για συντάξεις, μισθούς, αμοιβές, PR, MKO και τον Κήρυκα Χανίων… σε κάθε Έλληνα αναλογεί από μια φυτεία καφέ σε κτήμα της επιλογής του… στη Βραζιλία!

*** Και μια συμβουλή προς τους επικοινωνιολόγους του Κυριάκου: Παιδιά, ευχές με καφέ κάνουν ΜΟΝΟ στις κηδείες. Πουθενά αλλού. Εκτός αν ξέρετε κάτι που δε ξέρω…

Εξίσου θλιβερό με την «εκμετάλλευση» και «σκηνοθεσία» οικογενειακών στιγμών για ψηφοθηρικούς λόγους ή για λόγους «εικόνας», είναι το ότι μπορεί στα αθώα παιδιά, αυτό να φαίνεται ως κάτι φυσιολογικό!





Mε όλη την καλή διάθεση εύχομαι καλή ανάρρωση στον Θανούλη τον Πλεύρη. Ευτυχώς, από αυτό που πραγματικά «πάσχει» δεν κινδυνεύει. Δυστυχώς, η σκατοψυχιά και ο φασισμός δεν θεραπεύονται εύκολα.



και χριστουγεννιάτικο, αγαπησιάρικο μπόνους:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου