Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2017

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κύμη- τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο CNN Greece


Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή και στα δεκάδες προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κήρυξε την Κύμη σε κατάσταση... εκτάκτου ανάγκης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη σφοδρή χιονόπτωση. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, σε συνεργασία με κλιμάκια του στρατού, παρεμβαίνουν άμεσα, όπου χρειάζεται, για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Τα προβλήματα στην περιοχή εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι-Κύμη, στους ορεινούς όγκους Κύμης και Κονιστρών καθώς και σε τμήμα της οδού Αυλωνάρι-Οκτωνιά. Στα τμήματα αυτά επιχειρούν μηχανήματα από χθες, και παρά τη συνεχή χιονοθύελλα, οι δρόμοι σταδιακά διανοίγονται.

Διευκρινίζεται ότι έως αυτή την ώρα, οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα, δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Όλοι οι οδικοί άξονες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτοί με εξαίρεση μικρές επαρχιακές οδούς.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω του ψύχους και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό".

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, με πολλά χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα.

Πάνω από μισό μέτρο ήταν χθες, Σάββατο 7 Ιανουαρίου, το χιόνι στον Πύργο Κύμης
Το χιόνι στο σύνολο του δήμου ξεπερνά τα δύο μέτρα, ενώ αδύνατη είναι η προσέγγιση στη Μονή Σωτήρος στο χωριό Μεσόκαμπος.


Τα προβλήματα στην περιοχή εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι-Κύμη, στους ορεινούς όγκους Κύμης και Κονιστρών καθώς και σε τμήμα της οδού Αυλωνάρι-Οκτωνιά.


Ακόμα χωρίς ρεύμα παραμένουν Στόμιο και Πλατάνα καθώς και τα γύρω χωριά ενώ στο χωριό Οξύλιθος υπάρχει διακοπή υδροδότησης.





Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου καταβάλλει αγώνα για τη διάνοιξη των δρόμων, όμως λόγω και της ποσότητας χιονιού τα μηχανήματα δε μπορούν να προσεγγίσουν.


Μάλιστα επί ποδός βρίσκεται και ο στρατός, ενώ στο δήμο σπεύδουν για να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.


Να σημειωθεί ακόμα, ότι τα σχολεία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύμη - τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο CNN Greece





















Έκκληση για βοήθεια κάνουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι του χωριού Ταξιάρχες της Κύμης καθώς, όπως λένε οι ίδιοι, το χιόνι φτάνει τα 2 μέτρα, οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί ενώ πολλά χωρία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από χθες Σάββατο.


Με τον κεντρικό δρόμο να παραμένει κλειστός αλλά και όλους τους δρόμους των γύρω χωριών από τους Ταξιάρχες να έχουν "πνιγεί" στο χιόνι τα προβλήματα δεν περιορίζονται μονό στο ρεύμα και το νερό.

Όπως λένε στο CNN Greece κάτοικοι του χωριού, η μεταφορά ασθενών από τα αποκλεισμένα χωρία προς τα νοσοκομεία είναι αδύνατη λόγω του πυκνού χιονιού που έχει καλύψει τα πάντα.



Παρά το γεγονός πως η κακοκαιρία έχει χτυπήσει για τα καλά στην Κύμη, οι υπεύθυνοι -με τους οποίους προσπαθούν διαρκώς να επικοινωνήσουν οι κάτοικοι- είτε δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα είτε βρίσκουν αστείες όπως καταγγέλλουν στο CNN Greece, δικαιολογίες.

Ο αντιδήμαρχος από την πλευρά του δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook:




Όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, υπάρχουν δεκάδες άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν σε κοντινά νοσοκομεία από την πυροσβεστική λόγω των κλειστών δρόμων.

Αποκλεισμένα παραμένουν και τα χωριά Κουρούνια, Ταξιάρχες, Κονίστρες και η Κύμη.

 Πηγή: CNN GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου