Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017

Καραμανλής: ο τελευταίος Πρωθυπουργός που κυβέρνησε αυτόνομα την χώρα (σσ αναδημοσίευση του Κentrodexios σε ανάρτηση του exofitsio)

«Δεν υπάρχει λύση με τον Κυριάκο, το παιδί αυτό απλώς θέλει να κυβερνήσει, ακόμα και με συνεργάτες, εκείνους που καταρράκωσαν την χώρα, που πολέμησαν και πολεμούν την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.»

ΟΛΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.. ΚΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ…»ΠΤΩΜΑ»…

Παραφράζοντας τους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου, δεν αισθανόμαστε καλά…
Μήτε μ’ αυτά που συμβαίνουν στον χώρο μας, μήτε μ’ αυτά που συμβαίνουν εναντίον του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μήτε με τα μνημόσυνα για το πόσο καλά ήταν τότε.
Αγώνας χρειάζεται…
Από διαφορετικές αφετηρίες κινούμενοι αντιδρούν. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν …οι του Κούλη, τις αποχωρήσεις και τις δυσαρέσκειες στην Νέα Δημοκρατία, με την γνωστή μακακία περί διάσπασης και δεν τρέχει δήθεν τίποτα.
Εμείς γνωρίζουμε, ότι στους καφενέδες έχουν αρχίσει ήδη τα παρατράγουδα. Ότι στην λαχαναγορά που κτυπά η …καρδιά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου, έχουν αρχίσει και το μελετάνε το θέμα.
Δεν θα προλάβουν όμως….
Όσοι σήμερα συμπράττουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράφουν το τέλος της ιστορικής παράταξης.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όλοι οι πρώην υπουργοί επί θητείας των κυβερνήσεων του άξιου και μοναδικού ΗΓΕΤΗ Κώστα Καραμανλή.
Θα το υπογραμμίσουμε για άλλη μία φορά;
Δύσκολη η θέση του.
Θα κατηγορηθεί με μια μόνον διαρροή του από τα διαπλεκόμενα, ως διασπαστής της Νέας Δημοκρατίας. Θεσμικός πλέον ο ρόλος του ως πρώην πρωθυπουργός, ο τελευταίος που κυβέρνησε αυτόνομα την χώρα.
Εμείς όμως είμαστε άλλο.
Δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, αλλά δεν είμαστε και πρόβατα.
Δεν θα καθίσουμε να δώσουμε μάχη με την Μιράντα Ξαφά, τον Θ.Σκυλακάκη, τον Άδωνι και τους λοιπούς συγγενείς του Κυριάκου για να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης με την Φώφη και τον Γιωργάκη Παπανδρέου.
Όσοι έχουν ελάχιστη τσίπα και πολιτικό κριτήριο, θα πρέπει να δρομολογήσουν την αποχώρησή τους από την δήθεν Νέα Δημοκρατία του Κούλη.
Δεν είναι προδοσία.
Είναι η ελάχιστη συμβολή σε αυτό που λέμε ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, με κοινωνικό πρόσωπο.
Το χρωστάμε όλοι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην ιστορική παράταξη μας και στις επόμενες γενιές.
Δεν υπάρχει λύση με τον Κυριάκο, το παιδί αυτό απλώς θέλει να κυβερνήσει, ακόμα και με συνεργάτες, εκείνους που καταρράκωσαν την χώρα, που πολέμησαν και πολεμούν την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Σφετερίζεται, τονίζουν πολλοί και δεν έχουν άδικο, το όνομα της ιστορικής παράταξης.
Θα μπορούσε να την λέει… Δράση. Αλλά γνωρίζει ότι αυτό θα προκαλούσε αντίδραση… όπως κάθε ..δράση.
Έχουμε ακόμη πολλά να δούμε.
Ας μην βιασθούν κάποιοι, καλοί πατριώτες και αγωνιστές, να μιλήσουν για προδοσία, αυτών που έπρεπε να δώσουν μάχη στο σπίτι τους.
Δεν υπαρχει πλέον το σπίτι μας.
Μόνον το όνομα έμεινε.
Ούτε η …Ρηγίλλης υπάρχει πια, ούτε η αρχοντιά των νοικοκυραίων πατριωτών, ούτε η ιδεολογία μας του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού.
Αν αφήσουμε έτσι τα πράγματα, δεν θα υπάρχει πλέον και η ιστορία μας….

Είναι κρίμα…
Αφήστε τα πολιτικά μνημόσυνα και ξυπνήστε…

διαβάσαμε στο http://exofitsio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου