Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

Σκληρή «παρτίδα πόκερ» για συμφωνία – πακέτο στο Eurogroup


Πυρετός παρασκηνιακών διαβουλεύσεων επικρατεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών προκειμένου να επέλθει μια καταρχήν πολιτική συμφωνία στο Eurogroup, στις 26 Ιανουαρίου, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Το θετικό κλίμα τορπιλίζει... η στάση του ΔΝΤ που δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμα εάν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα, οι δηλώσεις στελεχών του Ταμείου όπως αυτή του Τόμσεν για την αποκλιμάκωση της ανεργίας και οι τοποθετήσεις Σόιμπλε.

Το ελληνικό ζήτημα θα απασχολήσει την επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών με τους Θεσμούς να παρουσιάζουν την «πρόοδο» των διαπραγματεύσεων και την ελληνική πλευρά να καταθέτει την δική της συμβιβαστική πρόταση.

Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μία «βάση» συζήτησης που θα επιτρέψει την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αποκλείεται να αποστείλει επιστολή στους Θεσμούς με τη συνολική πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία-πακέτο που θα κλειδώσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τις αυξημένες εγγυήσεις της ελληνικής πλευράς για μετά το 2018.

Σημειώνεται ότι εξίσου σημαντική είναι και η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM με μοναδικό θέμα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου