Η Κυρία του καιρού
Το προσωπικό ημερολόγιο της εθνικής μετεωρολόγου, οι μπόρες και τα… φάλτσα της ζωής της και η τυχαία συνάντηση με την επιστήμη του καιρού η οποία εξελίχθηκε στον μοιραίο έρωτα που σφράγισε την επαγγελματική της διαδρομή και την έκανε σταρ
Μέχρι να εμφανιστεί εκείνη, ο καιρός ήταν υπόθεση «θερμοκηπίου»...
Με εστεμμένες «γλάστρες» να αγγίζουν με τα ακροδάχτυλά τους τον χάρτη με τα υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά, την πορεία των οποίων ήταν σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσεις μπροστά στη θέα των δίμετρων ποδιών και αποκαλυπτικών ντεκολτέ τους. Η λεγόμενη σχολή «τα κορίτσια του καιρού» χάθηκε μέσα στη χρονοκάψουλα έχοντας αυτοκαταστραφεί από το εφήμερο του σέξι και πλέον ο καιρός έγινε υπόθεση μιας κυρίας η οποία δεν έχει ανάγκη το κορμί της για να σε κατακτήσει με τις προβλέψεις της.
Ο 4χρονος Αγγελος μπήκε χαρούμενος στην τάξη του νηπιαγωγείου βγάζοντας από τη μικρή τσαντούλα του ένα CD. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν όλες οι απαντήσεις στο ερώτημα που είχε θέσει σε αυτόν και τους λιλιπούτειους συμμαθητές του πριν από λίγες ημέρες η δασκάλα για το πώς δημιουργούνται τα σύννεφα. Το CD μπήκε στο DVD, ο μικρός Αγγελος κάθισε στο θρανίο του προσπαθώντας να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του και στην οθόνη εμφανίστηκε μια γνώριμη κυρία για τους μαθητές και όχι μόνο. «Μα, είναι η κυρία που λέει τον καιρό στον ΣΚΑΪ!», άρχισαν να λένε όλα τα παιδιά γουρλώνοντας τα μάτια... Ναι, ο Αγγελος ρώτησε τη γιαγιά του, τη Χριστίνα Σούζη, να του απαντήσει στην απορία και εκείνη φρόντισε να βοηθήσει όχι μόνο τον εγγονό της αλλά και όλα τα παιδιά. Οπως ήταν αναμενόμενο, τις επόμενες ημέρες ακολούθησε η επίσκεψή της στην τάξη.
Εκεί, λοιπόν, στάθηκε μπροστά στους χαριτωμένους μικρούς «ανακριτές», οι οποίοι τη βομβάρδισαν με ερωτήματα, δίνοντας απαντήσεις σε όλους για όλα. Τα παιδιά τη ρώτησαν τα πάντα: για το κρύο, τη ζέστη, τον καύσωνα, τον ήλιο, τη βροχή, τα σύννεφα, τους ανέμους, τα κύματα. Ισως αυτή να ήταν από τις ευτυχέστερες στιγμές στην καριέρα της. Αν και σήμερα θα έπρεπε να διδάσκει γιόγκα, πιλάτες ή κάποια μορφή γυμναστικής, μια που αυτή θα ήταν η φυσική της εξέλιξη ως κόρη γυμναστή και γυμνάστριας, η Χριστίνα ακολούθησε διαφορετικό δρόμο. «Δεν με προέτρεψε ποτέ η μητέρα μου να ακολουθήσω το επάγγελμά της γιατί η γυμναστική δεν είχε μέλλον. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν να πάμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα καλό σχολείο», λέει η ίδια. Οσο η μικρή Χριστίνα προσπαθούσε να ανακαλύψει τα χνάρια που αρχίζουν να χαράζουν τα «θέλω» και τα «πρέπει» στη ζωή της, ένα αναπάντεχο συμβάν ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα. Εχασε τον αγαπημένο της πατέρα σε ηλικία μόλις 4 ετών από καρκίνο. Εφυγε από τη ζωή πολύ γρήγορα, μέσα σε δύο μήνες, γιατί η αρρώστια τον χτύπησε στο πάγκρεας, με την οικογένεια να είναι αγκαλιασμένη κυριολεκτικά από όλους τους συγγενείς. «Θείοι, ξαδέλφια, ανίψια, όλοι ήταν κοντά μας, δεν νιώσαμε μοναξιά καθόλου», θυμάται η ίδια.
Η αυτονόητη κατάληξη μιας κοπιαστικής ημέρας στη δουλειά
Φάλτσα όνειρα
Λίγο αργότερα, και αφού αποδέχτηκε το γεγονός ότι η γυμναστική δεν ήταν για εκείνη, άρχισε να γεννιέται μέσα της το όνειρο να γίνει τραγουδίστρια, επηρεασμένη κυρίως από τα ακούσματά της, όπως Αττίκ, Βέμπο, Καζαντζίδης και φυσικά Beatles, ωστόσο δεν ευδοκίμησε, μια που εμπόδιο στάθηκε η φάλτσα φωνή της κι έτσι διαλύθηκε σαν σύννεφο με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλωστε η μητέρα της είχε αποφασίσει ήδη να στείλει εκείνη και την αδελφή της στη Σχολή Χιλλ στην Πλάκα, μια που ήθελε οπωσδήποτε να πάνε τα κορίτσια της σε ένα πολύ καλό σχολείο. Εκεί η Χριστίνα πέρασε πολύ καλά. Η επιλογή της μητέρας της αποδείχτηκε επιτυχής. Εκτός από τη διαδικασία διδασκαλίας, αυτό που γοήτευε τότε τη μικρή Χριστίνα, αυτό που τελικά τη συνεπήρε και σημάδεψε κιόλας τον τρόπο σκέψης της για όλα τα επόμενα χρόνια είναι η δημοκρατική συνείδηση που διαμόρφωσε. Η ζωή της στη συνέχεια είναι έντονη και γεμάτη. Η ίδια άλλωστε όταν της ζητούν να περιγράψει τον εαυτό της λέει: «Είμαι ένας πολύ συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά με πολλή τρέλα».
Στα διαλείμματα της ωραίας τρέλας αρχίζει να μυείται στους μεγάλους συγγραφείς με προτίμηση τον Μπουκόφσκι, τον Μπρεχτ, τον Εκο, τον Λόρκα και τον Ροθ. Στην εφηβεία της εισέβαλαν σιγά-σιγά ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιάννης Πάριος και η Μαρινέλλα. Μάλιστα συνεχίζει να αγαπάει ακόμα το τραγούδι, παρά την αποδοχή του φάλτσου της φωνής της, και το κάνει με ψυχή και πολύ κέφι. Η στιγμή που έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή της δεν άργησε να έρθει. Η μητέρα της, όντας ρεαλίστρια, τη συμβούλεψε να πάει στο Μαθηματικό. Η ίδια δεν είχε καμία απολύτως αντίρρηση. Αρχισε μάλιστα εντατικά φροντιστήρια και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήρθε και ο έρωτας με τον Γιάννη, τον «ήρωα» όπως τον αποκαλεί. Χριστίνα και Γιάννης γίνονται γρήγορα ζευγάρι.
Η συνάντηση με τη… Μετεωρολογία
Πέρασαν και οι δύο στην Πάτρα, με τα φοιτητικά τους χρόνια να κυλούν υπέροχα, της Χριστίνας στο Μαθηματικό, του δε Γιάννη στη Βιολογία. «Εζησα ως φοιτήτρια τη βαρβάτη Μεταπολίτευση. Εζησα τις στιγμές του Πολυτεχνείου έστω και απέξω. Θυμάμαι τον θείο μου να έρχεται να μας παίρνει από τα ΚΤΕΛ με τον Γιάννη και περνώντας την Πατησίων να κάνουμε ζιγκ ζαγκ για να αποφύγουμε τα οδοφράγματα και τους φλεγόμενους κάδους. Την επόμενη μέρα μπήκε στο Πολυτεχνείο το τανκ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», θυμάται. Κάποια στιγμή στα έδρανα του πανεπιστημίου συναντήθηκε με τη Μετεωρολογία. «Το πήρα το μάθημα γιατί ήταν αυτό που λέγαμε “ένα εύκολο δεκάρι”. Και ξαφνικά όταν άρχισα να το μελετώ σκέφτηκα: “Ωπα, κάτι μου αρέσει εδώ πέρα», σημειώνει. Το παρορμητικό και δυναμικό κορίτσι αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στην ΕΜΥ. Η επιτυχία της σε αυτές ήταν η απαρχή της καριέρας της. Τη συνεπήρε τόσο πολύ που λαχταρούσε τη στιγμή που θα κάνει την πρώτη της πρόβλεψη. Πάντα με αγωνία έως και σήμερα. «Είμαι σαν την κότα που όταν πίνει νερό κοιτάει ψηλά και ευχαριστεί τον Θεό. Ετσι κι εγώ, λοιπόν, μόλις πετύχω την πρόβλεψη σηκώνω το κεφάλι ψηλά και ευχαριστώ τον Θεό», λέει.
Από τις πρωινές εκπομπές ως και το βραδινό δελτίο η Χριστίνα Σούζη είναι η μετεωρολόγος που εμπιστεύεται ο σταθμός αλλά και η γυναίκα που έγινε talk of the town, όχι σκανδαλωδώς, αλλά λόγω δυναμικής και αξιοπιστίας
Η ολοκλήρωση της ευτυχίας
Παράλληλα με τη Μετεωρολογία, στη ζωή της Χριστίνας και του Γιάννη που πλέον έχουν παντρευτεί θα έρθουν δύο υπέροχα κορίτσια. Ανεξάρτητες και δυναμικές στον χαρακτήρα οι κόρες τους, θα ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο. Η μεγαλύτερη θα γίνει νηπιαγωγός και η μικρότερη θα ασχοληθεί με σπουδές στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής πολύ πριν προκύψει το προσφυγικό κύμα σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας. Οταν η μικρή ανακοίνωσε την επιθυμία της να ασχοληθεί με το Μεταναστευτικό, η Χριστίνα απόρησε και σχεδόν αντέδρασε. Ούτε εκείνη ούτε κανείς άλλος φανταζόταν ποτέ ότι αυτό θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό που της μοιάζουν τα κορίτσια της είναι στο ότι δεν συμβιβάζονται και δεν χαλιναγωγούνται τα όνειρά τους. Αλλωστε και η ίδια έτσι πορεύτηκε στη ζωή. Ακολουθώντας τις επιθυμίες και τα θέλω της. Χρόνια ολόκληρα έμπαινε τα καλοκαίρια στο φουσκωτό που είχαν με τον Γιάννη και μαζί όργωναν τις θάλασσες και τα νησιά. Η θάλασσα ήταν και είναι η μεγάλη της αγάπη. Αυτή που της αδειάζει το μυαλό και τη γαληνεύει. Λίγο πέρα από το Θυμάρι, σε ένα μικρό εξοχικό δίπλα στο κύμα, αγαπά να παίζει ρακέτες με την αγαπημένη της αδελφή. Ναι, τα ταξίδια τα εγκατέλειψε όταν λόγω κρίσης το φουσκωτό «ξεφούσκωσε».
Η καριέρα της στα Μέσα ήρθε με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Αλλωστε θεωρείται εκ των παλαιότερων συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου. «Σε αυτόν οφείλω πολλά. Αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα», σημειώνει. Με δική του πρωτοβουλία μάλιστα πραγματοποιήθηκε η αγορά ενός εξαιρετικού συστήματος χαρτών και πρόγνωσης, το οποίο στοιχίζει πολλά και ως προς τη συντήρησή του, όμως αυτό που τον ενδιέφερε πάντα ήταν η πρόβλεψη και το δελτίο καιρού. Σιγά-σιγά η Χριστίνα Σούζη πέρασε και στην τηλεοπτική αρένα. Εκεί που καθημερινά παρήλαυναν από τα κανάλια όμορφες κοπέλες που απλώς διάβαζαν τον καιρό από το autocue, εμφανίστηκε μια δυναμική γυναίκα, η οποία μπορούσε να μιλήσει με λεπτομέρειες, να κάνει χιούμορ, αλλά όλα με όριο. Από τις πρωινές εκπομπές έως και το βραδινό δελτίο η Χριστίνα Σούζη ήταν και είναι η μετεωρολόγος που εμπιστεύεται ο σταθμός, καθώς και η γυναίκα που έγινε talk of the town, όχι σκανδαλωδώς, αλλά λόγω δυναμικής και αξιοπιστίας. Από την πρώτη στιγμή έως σήμερα η γυναίκα που βλέπεις στην οθόνη σου ξέρεις και καταλαβαίνεις ότι σου επιτρέπει να φτάσεις μέχρι κάποιο σημείο. Μετά θα βρεις φράγμα. Ετσι κάπως την πάτησε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος όταν επιχείρησε άθελά του να αστειευτεί υπερβολικά την ώρα που εκείνη προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της, για να εισπράξει μια βαρβάτη παρατήρηση on air κι έτσι μπήκαν τα απαραίτητα όρια. Διαμορφώθηκε η αίσθηση που απέπνεε η Κυρία του καιρού.
Πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκε στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ με συγκρατημένο ενθουσιασμό. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν νιώθει τελικά δικαιωμένη που επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της για τον χιονιά της «Αριάδνης» απάντησε ξεσπώντας: «Ε, ναι λοιπόν, πώς να μη νιώθω!». Τις προηγούμενες ημέρες είχε τρολαριστεί άσχημα στα κοινωνικά δίκτυα, ότι δήθεν έπεσε έξω και τρομοκράτησε τον κόσμο. Οχι μόνο αυτή αλλά και οι συνάδελφοί της. Η ίδια το είχε δει και προσπάθησε με επαγγελματισμό να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αλλωστε δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ, μια που μπήκαν έτσι κι αλλιώς. Εκείνη απλώς σήκωσε ψηλά το κεφάλι της, έστρεψε το βλέμμα προς τα πάνω και έκλεισε το μάτι...
Ο 4χρονος Αγγελος μπήκε χαρούμενος στην τάξη του νηπιαγωγείου βγάζοντας από τη μικρή τσαντούλα του ένα CD. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν όλες οι απαντήσεις στο ερώτημα που είχε θέσει σε αυτόν και τους λιλιπούτειους συμμαθητές του πριν από λίγες ημέρες η δασκάλα για το πώς δημιουργούνται τα σύννεφα. Το CD μπήκε στο DVD, ο μικρός Αγγελος κάθισε στο θρανίο του προσπαθώντας να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του και στην οθόνη εμφανίστηκε μια γνώριμη κυρία για τους μαθητές και όχι μόνο. «Μα, είναι η κυρία που λέει τον καιρό στον ΣΚΑΪ!», άρχισαν να λένε όλα τα παιδιά γουρλώνοντας τα μάτια... Ναι, ο Αγγελος ρώτησε τη γιαγιά του, τη Χριστίνα Σούζη, να του απαντήσει στην απορία και εκείνη φρόντισε να βοηθήσει όχι μόνο τον εγγονό της αλλά και όλα τα παιδιά. Οπως ήταν αναμενόμενο, τις επόμενες ημέρες ακολούθησε η επίσκεψή της στην τάξη.
Εκεί, λοιπόν, στάθηκε μπροστά στους χαριτωμένους μικρούς «ανακριτές», οι οποίοι τη βομβάρδισαν με ερωτήματα, δίνοντας απαντήσεις σε όλους για όλα. Τα παιδιά τη ρώτησαν τα πάντα: για το κρύο, τη ζέστη, τον καύσωνα, τον ήλιο, τη βροχή, τα σύννεφα, τους ανέμους, τα κύματα. Ισως αυτή να ήταν από τις ευτυχέστερες στιγμές στην καριέρα της. Αν και σήμερα θα έπρεπε να διδάσκει γιόγκα, πιλάτες ή κάποια μορφή γυμναστικής, μια που αυτή θα ήταν η φυσική της εξέλιξη ως κόρη γυμναστή και γυμνάστριας, η Χριστίνα ακολούθησε διαφορετικό δρόμο. «Δεν με προέτρεψε ποτέ η μητέρα μου να ακολουθήσω το επάγγελμά της γιατί η γυμναστική δεν είχε μέλλον. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν να πάμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα καλό σχολείο», λέει η ίδια. Οσο η μικρή Χριστίνα προσπαθούσε να ανακαλύψει τα χνάρια που αρχίζουν να χαράζουν τα «θέλω» και τα «πρέπει» στη ζωή της, ένα αναπάντεχο συμβάν ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα. Εχασε τον αγαπημένο της πατέρα σε ηλικία μόλις 4 ετών από καρκίνο. Εφυγε από τη ζωή πολύ γρήγορα, μέσα σε δύο μήνες, γιατί η αρρώστια τον χτύπησε στο πάγκρεας, με την οικογένεια να είναι αγκαλιασμένη κυριολεκτικά από όλους τους συγγενείς. «Θείοι, ξαδέλφια, ανίψια, όλοι ήταν κοντά μας, δεν νιώσαμε μοναξιά καθόλου», θυμάται η ίδια.
Η αυτονόητη κατάληξη μιας κοπιαστικής ημέρας στη δουλειά
Φάλτσα όνειρα
Λίγο αργότερα, και αφού αποδέχτηκε το γεγονός ότι η γυμναστική δεν ήταν για εκείνη, άρχισε να γεννιέται μέσα της το όνειρο να γίνει τραγουδίστρια, επηρεασμένη κυρίως από τα ακούσματά της, όπως Αττίκ, Βέμπο, Καζαντζίδης και φυσικά Beatles, ωστόσο δεν ευδοκίμησε, μια που εμπόδιο στάθηκε η φάλτσα φωνή της κι έτσι διαλύθηκε σαν σύννεφο με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλωστε η μητέρα της είχε αποφασίσει ήδη να στείλει εκείνη και την αδελφή της στη Σχολή Χιλλ στην Πλάκα, μια που ήθελε οπωσδήποτε να πάνε τα κορίτσια της σε ένα πολύ καλό σχολείο. Εκεί η Χριστίνα πέρασε πολύ καλά. Η επιλογή της μητέρας της αποδείχτηκε επιτυχής. Εκτός από τη διαδικασία διδασκαλίας, αυτό που γοήτευε τότε τη μικρή Χριστίνα, αυτό που τελικά τη συνεπήρε και σημάδεψε κιόλας τον τρόπο σκέψης της για όλα τα επόμενα χρόνια είναι η δημοκρατική συνείδηση που διαμόρφωσε. Η ζωή της στη συνέχεια είναι έντονη και γεμάτη. Η ίδια άλλωστε όταν της ζητούν να περιγράψει τον εαυτό της λέει: «Είμαι ένας πολύ συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά με πολλή τρέλα».
Στα διαλείμματα της ωραίας τρέλας αρχίζει να μυείται στους μεγάλους συγγραφείς με προτίμηση τον Μπουκόφσκι, τον Μπρεχτ, τον Εκο, τον Λόρκα και τον Ροθ. Στην εφηβεία της εισέβαλαν σιγά-σιγά ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιάννης Πάριος και η Μαρινέλλα. Μάλιστα συνεχίζει να αγαπάει ακόμα το τραγούδι, παρά την αποδοχή του φάλτσου της φωνής της, και το κάνει με ψυχή και πολύ κέφι. Η στιγμή που έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή της δεν άργησε να έρθει. Η μητέρα της, όντας ρεαλίστρια, τη συμβούλεψε να πάει στο Μαθηματικό. Η ίδια δεν είχε καμία απολύτως αντίρρηση. Αρχισε μάλιστα εντατικά φροντιστήρια και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήρθε και ο έρωτας με τον Γιάννη, τον «ήρωα» όπως τον αποκαλεί. Χριστίνα και Γιάννης γίνονται γρήγορα ζευγάρι.
Η συνάντηση με τη… Μετεωρολογία
Πέρασαν και οι δύο στην Πάτρα, με τα φοιτητικά τους χρόνια να κυλούν υπέροχα, της Χριστίνας στο Μαθηματικό, του δε Γιάννη στη Βιολογία. «Εζησα ως φοιτήτρια τη βαρβάτη Μεταπολίτευση. Εζησα τις στιγμές του Πολυτεχνείου έστω και απέξω. Θυμάμαι τον θείο μου να έρχεται να μας παίρνει από τα ΚΤΕΛ με τον Γιάννη και περνώντας την Πατησίων να κάνουμε ζιγκ ζαγκ για να αποφύγουμε τα οδοφράγματα και τους φλεγόμενους κάδους. Την επόμενη μέρα μπήκε στο Πολυτεχνείο το τανκ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», θυμάται. Κάποια στιγμή στα έδρανα του πανεπιστημίου συναντήθηκε με τη Μετεωρολογία. «Το πήρα το μάθημα γιατί ήταν αυτό που λέγαμε “ένα εύκολο δεκάρι”. Και ξαφνικά όταν άρχισα να το μελετώ σκέφτηκα: “Ωπα, κάτι μου αρέσει εδώ πέρα», σημειώνει. Το παρορμητικό και δυναμικό κορίτσι αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στην ΕΜΥ. Η επιτυχία της σε αυτές ήταν η απαρχή της καριέρας της. Τη συνεπήρε τόσο πολύ που λαχταρούσε τη στιγμή που θα κάνει την πρώτη της πρόβλεψη. Πάντα με αγωνία έως και σήμερα. «Είμαι σαν την κότα που όταν πίνει νερό κοιτάει ψηλά και ευχαριστεί τον Θεό. Ετσι κι εγώ, λοιπόν, μόλις πετύχω την πρόβλεψη σηκώνω το κεφάλι ψηλά και ευχαριστώ τον Θεό», λέει.
Από τις πρωινές εκπομπές ως και το βραδινό δελτίο η Χριστίνα Σούζη είναι η μετεωρολόγος που εμπιστεύεται ο σταθμός αλλά και η γυναίκα που έγινε talk of the town, όχι σκανδαλωδώς, αλλά λόγω δυναμικής και αξιοπιστίας
Η ολοκλήρωση της ευτυχίας
Παράλληλα με τη Μετεωρολογία, στη ζωή της Χριστίνας και του Γιάννη που πλέον έχουν παντρευτεί θα έρθουν δύο υπέροχα κορίτσια. Ανεξάρτητες και δυναμικές στον χαρακτήρα οι κόρες τους, θα ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο. Η μεγαλύτερη θα γίνει νηπιαγωγός και η μικρότερη θα ασχοληθεί με σπουδές στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής πολύ πριν προκύψει το προσφυγικό κύμα σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας. Οταν η μικρή ανακοίνωσε την επιθυμία της να ασχοληθεί με το Μεταναστευτικό, η Χριστίνα απόρησε και σχεδόν αντέδρασε. Ούτε εκείνη ούτε κανείς άλλος φανταζόταν ποτέ ότι αυτό θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό που της μοιάζουν τα κορίτσια της είναι στο ότι δεν συμβιβάζονται και δεν χαλιναγωγούνται τα όνειρά τους. Αλλωστε και η ίδια έτσι πορεύτηκε στη ζωή. Ακολουθώντας τις επιθυμίες και τα θέλω της. Χρόνια ολόκληρα έμπαινε τα καλοκαίρια στο φουσκωτό που είχαν με τον Γιάννη και μαζί όργωναν τις θάλασσες και τα νησιά. Η θάλασσα ήταν και είναι η μεγάλη της αγάπη. Αυτή που της αδειάζει το μυαλό και τη γαληνεύει. Λίγο πέρα από το Θυμάρι, σε ένα μικρό εξοχικό δίπλα στο κύμα, αγαπά να παίζει ρακέτες με την αγαπημένη της αδελφή. Ναι, τα ταξίδια τα εγκατέλειψε όταν λόγω κρίσης το φουσκωτό «ξεφούσκωσε».
Η καριέρα της στα Μέσα ήρθε με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Αλλωστε θεωρείται εκ των παλαιότερων συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου. «Σε αυτόν οφείλω πολλά. Αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα», σημειώνει. Με δική του πρωτοβουλία μάλιστα πραγματοποιήθηκε η αγορά ενός εξαιρετικού συστήματος χαρτών και πρόγνωσης, το οποίο στοιχίζει πολλά και ως προς τη συντήρησή του, όμως αυτό που τον ενδιέφερε πάντα ήταν η πρόβλεψη και το δελτίο καιρού. Σιγά-σιγά η Χριστίνα Σούζη πέρασε και στην τηλεοπτική αρένα. Εκεί που καθημερινά παρήλαυναν από τα κανάλια όμορφες κοπέλες που απλώς διάβαζαν τον καιρό από το autocue, εμφανίστηκε μια δυναμική γυναίκα, η οποία μπορούσε να μιλήσει με λεπτομέρειες, να κάνει χιούμορ, αλλά όλα με όριο. Από τις πρωινές εκπομπές έως και το βραδινό δελτίο η Χριστίνα Σούζη ήταν και είναι η μετεωρολόγος που εμπιστεύεται ο σταθμός, καθώς και η γυναίκα που έγινε talk of the town, όχι σκανδαλωδώς, αλλά λόγω δυναμικής και αξιοπιστίας. Από την πρώτη στιγμή έως σήμερα η γυναίκα που βλέπεις στην οθόνη σου ξέρεις και καταλαβαίνεις ότι σου επιτρέπει να φτάσεις μέχρι κάποιο σημείο. Μετά θα βρεις φράγμα. Ετσι κάπως την πάτησε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος όταν επιχείρησε άθελά του να αστειευτεί υπερβολικά την ώρα που εκείνη προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της, για να εισπράξει μια βαρβάτη παρατήρηση on air κι έτσι μπήκαν τα απαραίτητα όρια. Διαμορφώθηκε η αίσθηση που απέπνεε η Κυρία του καιρού.
Πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκε στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ με συγκρατημένο ενθουσιασμό. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν νιώθει τελικά δικαιωμένη που επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της για τον χιονιά της «Αριάδνης» απάντησε ξεσπώντας: «Ε, ναι λοιπόν, πώς να μη νιώθω!». Τις προηγούμενες ημέρες είχε τρολαριστεί άσχημα στα κοινωνικά δίκτυα, ότι δήθεν έπεσε έξω και τρομοκράτησε τον κόσμο. Οχι μόνο αυτή αλλά και οι συνάδελφοί της. Η ίδια το είχε δει και προσπάθησε με επαγγελματισμό να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αλλωστε δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ, μια που μπήκαν έτσι κι αλλιώς. Εκείνη απλώς σήκωσε ψηλά το κεφάλι της, έστρεψε το βλέμμα προς τα πάνω και έκλεισε το μάτι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου