Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Στη δίκη της επιμέλειας του παιδιού τους ζητούν να παρευρεθούν Ρούπα- Μαζιώτης




H Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης με επιστολή τους ζητούν να μεταφερθούν στη Καλαμάτα, ώστε να παραστούν στο δικαστήριο για την επιμέλεια του γιου τους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί...
την 1η Μαρτίου.

Ο γιος τους μένει στην Καλαμάτα, μαζί με τη γιαγιά του, η οποία, προσωρινά, έχει την επιμέλειά του.

Η Ρούπα κι ο Μαζιώτης κάνουν λόγο για αναγκαστική παρουσία τους στο δικαστήριο, ως γονείς, καθώς εκεί θα αποφασιστεί το μέλλον του ανήλικου παιδιού.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «είναι απαραίτητη η παρουσία μας στο δικαστήριο, γιατί εκεί θα κριθεί η ζωή του παιδιού μας από εδώ και στο εξής».

«Γιατί η ζωή κανενός παιδιού δε μπορεί να κρίνεται σε μια τυπική – διεκπεραιωτική δικαστική διαδικασία. Πόσο μάλλον η τύχη του δικού μας παιδιού, το οποίο προκειμένου να φτάσει η υπόθεσή του σε αυτό το δικαστήριο, πέρασε μεγάλο φάσμα δοκιμασιών για το ίδιο», συνεχίζουν και προσθέτουν πως «ύψιστο καθήκον μας είναι να περιφρουρούμε το παιδί μας και όχι να το αφήνουμε έκθετο, πιστεύουμε πως είναι απολύτως αναγκαία η παρουσία μας στο δικαστήριο. Αυτό το αίτημα μας αφορά πέρα ως πέρα στο ίδιο μας το παιδί».

Τέλος, η επιστολή καταλήγει: «Αν αυτό το δικαστήριο δικάσει ερήμην μας αφού είμαστε οι πλέον αρμόδιοι να σπάσουμε αυτό το καθεστώς που επιβλήθηκε στο παιδί μας, θα έχει συναινέσει στη συνέχιση και διαιώνιση αυτού του καθεστώτος, και για να μην συμβεί αυτό προϋποθέτει ο κάθε αρμόδιος κρατικός παράγοντας που θα κληθεί να κάνει δεκτή ή να απορρίψει την αίτηση μας για να παραστούμε στο δικαστήριο, εκ των πραγμάτων θα πάρει και θέση επί της ουσίας της υπόθεσης, δηλαδή, εάν σωστά το παιδί μας υποβλήθηκε σε καθεστώς εξαίρεσης, αλλά κι αν πρέπει να συνεχίζεται να αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο. Το δικαστήριο στη Καλαμάτα που θα εξετάσει την διαδικασία της ανάθεσης της επιμέλειας του παιδιού μας στη γιαγιά και την θεία του θα είναι ένα σταυροδρόμι που θα καθορίσει το μέλλον του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου