Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πότε γράφτηκαν τα παρακάτω και από ποια μεγάλη εφημερίδα




Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Τόμσεν από τη μία μεριά, η ελληνική κυβέρνηση από την άλλη. Και στη μέση οι εκβιασμοί του ΔΝΤ.

-Οι δηλώσεις των κυρίων Γερούν Ντάισελµπλουµ και Βόλφγκανγκ Σόιµπλε... την εβδομάδα που πέρασε δεν ήταν ότι καλύτερο για την ελληνική κυβέρνηση. Τις αποδίδει στη διαφορά μεταξύ Ε.Ε. και ∆ΝΤ για τα μείζονα θέματα [...] και της βιωσιµότητας του ελληνικού χρέους και στον εκβιασµό που ασκεί παρασκηνιακά το ∆ΝΤ. Δεν σταματάει να ζητάει νέα μέτρα και να εφευρίσκει νέους τρόπους προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά δημιουργούνται στους στόχους εισπραξιµότητας [...] βάζοντας συνέχεια νέους στόχους στους υπουργούς και στους συνεργάτες τους. Έχοντας μπροστά τους πίνακες και αριθµούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η βελτίωσή τους.

-Η κυβέρνηση υποστηρίζει πάντως ότι η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας είναι απλώς θέμα χρόνου.

-Η βασική προτεραιότητα στην οποία θα επικεντρωθούν τους επόμενους μήνες το Μέγαρο Μαξίµου και το οικονομικό επιτελείο είναι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Ενδιαμέσως, βέβαια, επίκειται ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων και σχετικής αξιολόγησης, που έρχεται μετά την πρόσφατη έκθεση του ∆ΝΤ. Επ' αυτού το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: «Το Ταμείο έχει τις δικές του εκτιμήσεις, εμείς έχουμε τις δικές μας. Άλλωστε εκείνοι έχουν πέσει έξω επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια. Η έκθεσή τους είναι καθαρά τεχνική, δεν κάνει προβολές και δεν λαμβάνει υπόψη καθόλου τις θετικές συνέπειες που θα έχει για την ελληνική οικονομία η ρύθμιση του χρέους». Σε κάθε περίπτωση, λένε, «δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα»!

Λύση

Ολα τα αποσπάσματα είναι από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα την άνοιξη του 2014 τότε που με ...κατανόηση όλα τα ΜΜΕ αγωνιούσαν στο πλάι της κυβέρνησης λοιδορώντας την τρόικα και ειδικά το ΔΝΤ για τις πολύμηνες καθυστερήσεις σε μια διαπραγμάτευση που δεν έκλεισε τελικά ποτέ και σε μια έξοδο στις αγορές που απέτυχε παταγωδώς εκτοξεύοντας τα spreads.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου