Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017

Φαήλος Κρανιδιώτης: Θα δεχτούν τα πάντα, κάνουν όμως ότι διαπραγματεύονται




«Θα δεχτούν τα πάντα, κάνουν όμως ότι διαπραγματεύονται. Τα μέτρα που έχουν δεχτεί είναι για το ‘19. Είναι σαν να λένε Κυριάκο πάρε μια μπανάνα…
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του μνημονίου χαίρεται, γιατί συντρίβουν τη μεσαία τάξη και θα δημιουργήσουν αυτό τονπρολεταριακό πολτό που ονειρεύονται. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι θα εξαρτιέται από τα επιδόματα και τα κουπόνια. Συνθλίβουν τη μεσαία τάξη που μισούν, αν και πολλοί προέρχονται από εκεί», δήλωσε στον Alpha 989 στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος του κόμματος «Νέα Δεξιά» και πρόσθεσε «σκληρό πολιτιστικό μαρξισμό εφαρμόζουν και χρησιμοποιούν τους δήθεν αλληλέγγυους που περιφέρονται και κάνουν όλα αυτά τα αίσχη. Ο μέσος πολίτης που είναι άνεργος δεν θα βγει να αντιπαρατεθεί στο πεζοδρόμιο. Η ανοχή αυτή είναι όπλο γι’ αυτό που κάνουν».


Αναφέρθηκε στο θέμα της φέτας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια συμφωνία CETA ανάμεσα σε ΕΕ και Καναδά, που υπογράφηκε ότι κάποιες βιομηχανίες παράγουν φέτα και θα συνεχίσουν, με την ελληνική ετικέτα όμως.
Προκύπτει ότι υπάρχει μια συμφωνία που την είχε δεχτεί η κυβέρνηση από το ‘15 και έρχονται και το υπερψηφίζουν κι άλλοι. Νομίζουν ότι θα κερδίσουμε, επειδή αναφέρεται η ονομασία προέλευσης. Όταν αυτοί οι τύποι δεν μπορούν να υπερασπιστούν ούτε τη φέτα, τί περιμένουμε να κάνουν στα μεγάλα ζητήματα»;
Για το ζήτημα της ασφάλειας και τον Νίκο Τόσκα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πάει να πιει κανέναν καφέ με τον Ρουβίκωνα για να φιλοσοφήσει το ζήτημα;

Λυπάμαι γιατί προέρχεται από τις ένοπλες δυνάμεις.
Εγώ δεν εκτιμώ τον Τόσκα, για το έργο το πολιτικό που δεν κάνει. Η ασφάλεια δεν είναι ούτε της αριστεράς ή της δεξιάς, είναι του πολίτη».


Καυτηρίασε το γεγονός ότι η υπουργός Τουρισμού φόρεσε μαντήλα κατά της επίσκεψή της στο Άμπου Ντάμπι, σεβόμενη τη μουσουλμανική παράδοση: «Περίμενα η Έλενα Κουντουρά να αρνηθεί να βάλει μαντήλα». Τόνισε πάντως πως δεν έχει ποτέ ασκήσει κριτική στο πρόσωπό της στο παρελθόν καθώς την εκτιμά.

Ο κος Κρανιδιώτης μίλησε για τον Νίκο Κούνδουρο: «τον γνώρισα το ’99 και με πολύ σεβασμό του είπα ότι όταν ήμουν στο δημοτικό είδα τις «Μικρές Αφροδίτες» και με είχε καθηλώσει. Είχε πολεμήσει ο Κούνδουρος και στα δεκεμβριανά και του είπα ότι θα ήμασταν αντίπαλοι. Μου είπε ναι αλλά πάλι θα σου άρεσαν οι ταινίες μου. Είναι τόσο μεγάλη η προσφορά του Κούνδουρου στον κινηματογράφο. Έχει λάβει πολλές κριτικές από το εξωτερικό και τις έχει γράψει στο βιβλίο του. Το πρόσημό του ήταν αναμφισβήτητα θετικό, ήταν γέρων έφηβος. Πέθανε στα 91 αλλά είχε εφηβική ψυχή».

Δείτε και Ακούστε την συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=mj5yxijT1RA&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου